Ποινή φυλάκισης 56 μηνών και 29.000 ευρώ για τον εκδότη της «Απογευματινής», Κώστα Σαραντόπουλο - iefimerida.gr

Ποινή φυλάκισης 56 μηνών και 29.000 ευρώ για τον εκδότη της «Απογευματινής», Κώστα Σαραντόπουλο

Ποινή φυλάκισης 56 μηνών και 29.000 ευρώ για τον εκδότη της «Απογευματινής»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποινή φυλάκισης 56 μηνών ταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή», Κώστας Σαραντόπουλος για τη μη καταβολή δεδουλεύμενων από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 μετά από μήνυση πάνω από 50 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν στην ιστορική εφημερίδα.

Μάλιστα του επιβλήθηκε και πρόστιμο 29.000 ευρώ, ενώ η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Με την ίδια απόφαση και με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του δ.σ των "Εκδόσεων Απογευματινή" απαλλάχτηκαν των κατηγοριών ο γιος του εκδότη, Γιώργος Σαραντόπουλος, ο οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας, Άρης Κιπεντζόγλου και ο νομικός σύμβουλος, Σπύρος Μαύρος.

Κατα τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου δεκάδες δημοσιογράφοι στην εφημερίδα, η οποία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 με εντολή του εκδότη της ο οποίος αιφνιδίως διέκοψε την σύνδεση με το τυπογραφείο! Όπως τόνισαν από τα χρωστούμενα δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ