Το εξαφανισμένο Boeing άλλαξε πορεία μέσω υπολογιστή -Τι δείχνει αυτό το στοιχείο - iefimerida.gr

Το εξαφανισμένο Boeing άλλαξε πορεία μέσω υπολογιστή -Τι δείχνει αυτό το στοιχείο

Το εξαφανισμένο Boeing άλλαξε πορεία μέσω υπολογιστή -Τι δείχνει αυτό το στοιχεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το περασμένο Σάββατο, οι έρευνες για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της εξαφάνισης του Boeing 777 έχουν στραφεί στο πιλοτήριο. Είτε οι κυβερνήτες, είτε κάποιος που βρέθηκε στο κόκπιτ, εξαφάνισε εσκεμμένα το αεροσκάφος από τα ραντάρ. Οπως προκύπτει τώρα, η αλλαγή πορείας έγινε μέσω υπολογιστή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times πως η πτήση MH370 έκανε την πρώτη αιφνιδιαστική στροφή προς τα δυτικά, «μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος» στο πιλοτήριο. Αυτό το στοιχείο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η αλλαγή της πορείας του αεροπλάνου μέσω του υπολογιστή πτήσης απαιτεί ακόμη πιο εξειδικευμένες γνώσεις για το Boeing 777 και τα συστήματά του, από εκείνες που θα έπρεπε να έχει κάποιος που απλά θα άλλαζε την κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας το χειριστήριο.

Τα μεγάλα αεροσκάφη συνήθως ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σημείων, το κάθε ένα από τα οποία ορίζεται με έναν πενταψήφιο κωδικό. Αυτά τα σημεία εισάγονται χειροκίνητα στον υπολογιστή πτήσης του αεροπλάνου, έτσι ώστε ο αυτόματος πιλότος να ακολουθήσει την επιθυμητή πορεία. Οι πιλότοι μπορούν να εισάγουν νέα σημεία στον υπολογιστή και να αλλάξουν την πορεία εν μέσω πτήσης, αν αυτό τους ζητηθεί από ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, ή για άλλους λόγους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, κάποιος από το αεροσκάφος πράγματι εισήγαγε ένα νέο σημείο στον υπολογιστή πτήσης του Boeing. Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η αλλαγή έγινε πριν ή μετά την απογείωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ