WC-TV: Αυτό είναι το σίριαλ με τους μεγάλους σταρ για το οποίο παραμιλάει όλος ο κόσμος [βίντεο] - iefimerida.gr

WC-TV: Αυτό είναι το σίριαλ με τους μεγάλους σταρ για το οποίο παραμιλάει όλος ο κόσμος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι κριτικοί υποκλίνονται. Το κοινό και ο ΤΑΖ παραδίνονται. Και μια «πειραγμένη» ιστορία φόνου και μυστηρίου, μετατρέπει την «ένοχη απόλαυση» της τηλεόρασης σου, σε συναρπαστικό ταξίδι αγωνίας και υψηλής αισθητικής.

Υπάρχουν σειρές και σειρές της σειράς. Αστυνομικά μυστήρια κι αστυνομικά άρλεκιν να 'χεις να βλέπεις και να χαίρεσαι σαν να έχεις κάνει λοβοτομή. Υπάρχουν ντετέκτιβ κι υπάρχει κι ο Κλουζό.. Στην περίπτωση όμως αυτών των δυο ντετέκτιβ, αυτής της σειράς, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Πέρα από τη φοβερή τους περσόνα, το προσεχτικά γραμμένο σαν βιβλίο σενάριο, την μεθυστικά παράλογη ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης. Τα προσεκτικά δάνεια, χωρίς υπερβολές, από το "Twin Peaks". Και τις κορυφαίες τηλεοπτικές ερμηνείες της χρονιάς, από τον βραβευμένο φέτος με Όσκαρ, Μάθιου Μακόναχι και τον Γούντι Χάρελσον. Σε ρόλους ζωής. Που δυστυχώς δεν θα τους επαναλάβουν, γιατί μπορεί το μόλις 8 επεισοδίων "True Detective" του HBO, να συνεχίζεται του χρόνου, όμως το concept του απαιτεί σε κάθε σεζόν, άλλους ηθοποιούς και άλλη υπόθεση.

Όπως και να 'χει, το τελευταίο τηλεοπτικό πείραμα του τολμηρού καλωδιακού καναλιού, που ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των επεισοδίων του στις Η.Π.Α. στις 9 Μαρτίου, όχι απλά κέρδισε τις εντυπώσεις, τις πήρε παραμάζωμα. Εξ' αιτίας του βραβευμένου συγγραφέα του Νικ Πιτζολάτο, του σκηνοθέτη Κάρι Φουγκουνάγκα και φυσικά των δύο πρωταγωνιστών που εκτελούν και χρέη παραγωγών. Ένας μοναδικός συνδυασμός συναρπαστικού αστυνομικού pulp fiction και ψυχογραφήματος, αιχμηρό, τολμηρό και υπνωτιστικό. Με επίκεντρο δύο εντελώς αντίθετους σαν χαρακτήρες ντετέκτιβ και έναν ιεροτελεστικό φόνο από έναν serial killer. Που τους στοιχειώνει για 17 χρόνια. Ένα χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο το σενάριο πάει πίσω μπρος, για να φτάσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου. Και πολλές άλλες αποκαλύψεις, πέρα από αυτήν. "Μια συναρπαστική, στιλιζαρισμένη και σκοτεινή εξερεύνηση στα χειρότερα κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής" έγραψε το Zap2it.com . "Διεστραμμένα μαγευτικό, σαν το 'Zodiac' του Ντέιβιντ Φίντσερ, αναφέρει το rogerebert.com. Και μαζί τους συμφωνούν σχεδόν όλοι, μολονότι όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες σχετικά με το φινάλε και τη λύση του μυστηρίου.

Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται μέσα από τις ανακρίσεις των δύο ντετέκτιβ, στο τμήμα των εσωτερικών υποθέσεων, το 2012, για την υπόθεση που τους στιγμάτισε το 1995. Όμως οι καταθέσεις τους, είναι υποκειμενικές και από την αρχή ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης παίζουν με αυτό, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης. Από κει και πέρα, αυτό που συμβαίνει είναι τόσο πολύπλοκο όσο και απλό. Ξεκάθαρα όμως απολαυστικό. Είναι ότι η ψαγμένη τηλεόραση είναι το νέο σινεμά. Με μια τρομερή, σχεδόν εφηβική τόλμη, να εξερευνά και να εκθέτει στο mainstream κοινό, κόσμους που πλέον η κινηματογραφική βιομηχανία φοβάται να αγγίξει.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στοwww.facebook.com/tazthebuzz ή στο . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.www.twitter.com/klarinabouranawww.facebook.com/SigaikaProductionsterra_gelida@hotmail.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ