Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ωφελήσει η περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ωφελήσει η περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους

hrysohoidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του ότι το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί στη χώρα μας ήδη σημαντικά και συνεπώς η περαιτέρω μείωση δεν είναι αυτή που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα στη συνάντηση των προέδρων των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Θαλασσίων Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, που γίνεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.


Αξιοποιώντας τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολύ ευέλικτες εξαιτίας μιας σειράς ρυθμίσεων που ήταν αναγκασμένη να προωθήσει η χώρα λόγω της κρίσης.
«Το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά. Ωστόσο δεν είναι αυτό που καθιστά μια οικονομία ανταγωνιστική. Διότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος στην οικονομία συνολικά, και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το ενεργειακό κόστος. Η Ελλάδα οφείλει να πληρώνει περίπου το 10% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτές τις υψηλότατες τιμές. Άρα, κατά τη γνώμη μου, δεν θα ωφελήσει η περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ