Ποιος είναι ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλοντάς την ως εγκληματική οργάνωση [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλοντάς την ως εγκληματική οργάνωση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πάνω κάτω στη Χρυσή Αυγή έφερε, με την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής Λάρισας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, αφού για πρώτη φορά στέλεχος της οργάνωσης την καταγγέλλει ως εγκληματική.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Αλεξόπουλος δηλώνει την πρόθεσή του να είναι ανεξάρτητος, συνδέοντας την απόφασή του αυτή με τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε ούτε πολύ ότι δεν γνώριζε τη δράση της.

Σημειώνεται ότι για τον Χ. Αλεξόπουλο, όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας τους, καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η επιστολή που έστειλε ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

Οργή στη Χρυσή Αυγή: Είναι πολλά τα λεφτά...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «Ιούδα προδότη». Δήλωσε πως ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι «άνθρωπος ευτελούς αξίας» και πρόσθεσε με νόημα «είναι πολλά τα λεφτά». Σήμερα με επιστολή την οποια υπογράφουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κύριος Χρυσοβαλάντης χαρακτηρίζεται άθλια και προδοτική.

Μαγαζί με ζωοτροφές

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος μπήκε στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στα 41 του χρόνια και μάλιστα εντελώς απρόσμενα, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Αισθάνομαι παιδί του λαού, γιατί πάντα υπήρξα σκληρά εργαζόμενος. Δουλεύω από πολύ μικρός όταν ξεκίνησα βοηθώντας τον πατέρα μου στο κατάστημα με άλευρα και ζωοτροφές.
Η δουλειά εδώ είναι πράγματι σκληρή γιατί εκτός από το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα έχει και μεγάλο τρέξιμο στα χωριά, αλλά και στα σπίτια της πόλης για τη διανομή των προϊόντων. Έχει δηλαδή και πολλά δρομολόγια. Από το μαγαζί αυτό ζουν σχεδόν δύο οικογένειες, όμως τώρα τελευταία λόγω κρίσης τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχουμε πτώση του τζίρου γύρω στο 50% με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα.

Τώρα το πώς βρέθηκα να είμαι βουλευτής, ούτε καλά- καλά και εγώ το συνειδητοποίησα ακόμα καθώς και για μένα ήταν μια έκπληξη που δεν περίμενα! Η Αθήνα δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο, καθώς η ζωή μου αλλάζει και θα είμαι μακριά από τους φίλους μου, τους ανθρώπους της γειτονιάς, αλλά και από το αγαπημένο μου χόμπι που είναι το ψάρεμα.
Βέβαια η δουλειά δεν είναι ντροπή και είμαι περήφανος που στη ζωή μου κουβάλησα και κουβαλώ τσουβάλια και όταν έρχομαι από την Αθήνα θα βγάζω το κουστούμι και θα ξαναφοράω τα αλευρωμένα ρούχα, βοηθώντας τον πατέρα μου» έχει δηλώσει προσθέτοντας ότι προέρχεται από κεντρώα οικογένεια.

Είμαι από οικογένεια κεντρώων

«Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκα το 1996 και κατάγομαι από κεντρώα οικογένεια. Όσο για τα περί ''ναζισμού'', αυτά δεν έχουν καμία σχέση με μένα και την οικογένειά μου. Ο παππούς μου, Ελευθέριος Αλεξόπουλος, συνελήφθη σε ηλικία 33 χρόνων έπειτα από ενέδρα, το 1944 στη Γιάννουλη γιατί μετέφερε εφόδια και τρόφιμα στους αντάρτες.
Οι Γερμανοί προς παραδειγματισμό τον κρέμασαν στην πλατεία του χωριού, αφήνοντας το πτώμα του να αιωρείται για έξι ημέρες. Όσο για τους φίλους μου, αυτούς δεν τους κρίνω από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά από τον χαρακτήρα τους και τη συμπεριφορά τους και για μένα αυτά είναι που μετράνε. Και βέβαια έχω αριστερούς φίλους και όπως καταλαβαίνεις πέφτει και άγριο δούλεμα εκατέρωθεν... Αλίμονο αν έβαζα ταμπέλα στους ανθρώπους. Πάντως σαν νέος βουλευτής ήδη έχω αίτημα για το πρώτο ρουσφέτι. Είναι από τον 12χρονο γιο μου που μου ζητάει επίμονα να του πω πότε θα του αγοράσω καινούριο κινητό!!!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ