Γιατί οι ειδικοί πιστεύουν πως οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines δεν ήθελαν να αυτοκτονήσουν - iefimerida.gr

Γιατί οι ειδικοί πιστεύουν πως οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines δεν ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Γιατί οι ειδικοί πιστεύουν πως οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airli
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα σενάρια που έχει ακουστεί για την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines, είναι η επιθυμία του πιλότου ή του συγκυβερνήτη να αυτοκτονήσουν. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σκιαγραφείται το προφίλ τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στην εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης.

Το Associated Press κάνει μια αναδρομή στις αεροπορικές τραγωδίες και υποστηρίζει πως πτώσεις αεροσκαφών που έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες επιβάτες ήταν ελάχιστες, όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά. Χαρακτηριστικό είναι πως από τις 2.758 αεροπορικές τραγωδίες που είχαν σημειωθεί μέχρι το 2012, μόνο οι οκτώ ροήλθαν από την επιθυμία του πιλότου να αυτοκτονήσει. Δηλαδή: ένα ποσοστό 0,3%. Σύμφωνα με τις έρευνες και στις οκτώ περιπτώσεις αυτοκτονιών, οι πιλότοι ήταν άνδρες, οι τέσσερις από αυτούς είχαν καταναλώσει αλκοόλ και οι δύο αντικαταθλιπτικά.

Τα ποσοστά αυτά κάνουν τους ειδικούς να αποκλείουν -και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεωρίες και πληροφορίες που ακούγονται- το ενδεχόμενο της απόπειρας αυτοκτονίας των πιλότων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ