Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ελένης Αθανασιάδη, συζύγου θύματος της 17Ν, για τον Κουφοντίνα και τις εκδόσεις Λιβάνη [εικόνες]

Συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις το βιβλίο του εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, καθώς, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων απαντούν με οργή σε αυτή την κίνηση.Η Ελένη Αθανασιάδη, σύζυγος του δολοφονηθέντα από την οργάνωση Αλέκου Αθανασιάδη -Μποδοσάκη, στέλνει το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα τόσο στον Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και στον εκδοτικό Οίκο που κυκλοφόρησε το βιβλίο.

Γράφει η Ελένη Αθανασιάδη:

«Ενας θάνατος σε συγκλονίζει.

Ενας βίαιος θάνατος σου αφήνει σημάδια - πληγές ανεξίτηλες.

Με τον καιρό μαθαίνεις να ζεις με αυτές τις πληγές.

Οταν ξανανοίξουν ματώνουν ακόμα περισσότερο.

Ο εκδοτικός οίκος που ανέλαβε την έκδοση αυτού του "βιβλίου" δεν σκέφτηκε , δε σεβάστηκε ούτε ενδιαφέρθηκε για τον πόνο μας»

Επιπλέον, η γνωστή κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη, της οποίας νονός ήταν ο Αλέκος Αθανασιάδης, αναφέρεται στο βιβλίο σε ένα κείμενο που ανέβασε στον ιστότοπο cosmopoliti.gr.

«Εμάς η έκδοση αυτού του "βιβλίου" μας αηδίασε οικογενειακώς, άνοιξε πληγές που δεν είχαν κλείσει -όσο κι αν η ζωή συνεχίζεται. Αντιστεκόμαστε στις εκδόσεις αυτές που πλουτίζουν από δολοφονίες αθώων και από αίμα. Παραμένουμε ενωμένοι και αγαπημένοι όλα τα χρόνια με χιλιάδες υπέροχες αναμνήσεις που αναμεταδίδουμε στα παιδιά μας».

Την 1η Μαρτίου 1988 ο βιομήχανος Αλέκος Αθανασιάδης δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο προ φωτεινού σηματοδότη επί της λεοφώρου Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού. Δέχθηκε πέντε σφαίρες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου και εξέπνευσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ