Αυτός είναι ο αληθινός Σέρλοκ Χόλμς: Ενας μετρ των μεταμφιέσεων και οι τρομακτικές συμπτώσεις με τον ήρωα [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο αληθινός Σέρλοκ Χόλμς: Ενας μετρ των μεταμφιέσεων και οι τρομακτικές συμπτώσεις με τον ήρωα [εικόνα]

Αυτός είναι ο αληθινός Σέρλοκ Χόλμς: Ενας μετρ των μεταμφιέσεων και οι τρομακτικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ευφυέστατος, εμμονικός και αντικοινωνικός ήρωας που σκαρφίστηκε ο σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ έχει συναρπάσει εκατομμύρια ανθρώπους τόσο μέσα από τα βιβλία του σπουδαίου συγγραφέα όσο και από τις μεταφορές του σε μεγάλη και μικρή οθόνη.Ωστόσο, σύγχρονοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον πραγματικό Σέρλοκ Χόλμς ο οποίος ενδέχεται να αποτέλεσε την έμπνευση για τον χαρακτήρα του Ντόιλ.

Ο Τζερόμ Καμινάντα μεγαλούργησε στο Μάντσεστερ του 19ου αιώνα, ήταν μετρ των μεταμφιέσεων και έγινε γνωστός για τις έρευνές του βάση της παρατητηρικότητας και της λογικής. Είχε μάλιστα και έναν «αιώνιο αντίπαλο», όπως ο Μοριάρτι που αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο του Σέρλοκ Χόλμς.

Εγινε διάσημος όταν υπηρετούσε ως αστυνομικός στην πόλη και απέκτησε φήμη σε όλη τη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 1880, λίγα μόλις χρόνια προτού κάνει το ντεμπούτο του ο Σέρλοκ Χόλμς, το 1887.

«Υπάρχουν τόσοι παραλληλισμοί που θεωρούμε δεδομένο ότι ο Ντόιλ χρησιμοποίησε μέρη από αυτόν τον πραγματικό χαρακτήρα για να εμπνευστεί τον ήρωά του» αναφέρει η Αντζελα Μπάκλεϊ, ιστορικός, η οποία μόλις εξέδωσε μια βιογραφία του Καμινάντα.

Ο Καμινάντα χρησιμοποιούσε πλήρως ανορθόδοξες μεθόδους για να συλλαμβάνει εγκληματίες, όπως, να περιφέρεται στους δρόμους μέσα στη νύχτα, να χρησιμοποιεί εκπληκτικές μεταμφιέσεις και να διατηρεί ένα τεράστιο δίκτυο από πληροφοριοδότες.

Είχε, μάλιστα, και επαφές με το δίκτυο εγκληματιών του Μάντσεστερ, ενώ, έφτασε στο απόγειο της φήμης του όταν έφυγε από την αστυνομία και εργάστηκε ως ντετέκτιβ.

Ο Τζερόμ Καμινάντα, έμεινε στην Ιστορία ως ένας πραγματικός θρύλος, καθώς συνέλαβε ή βοήθησε στη σύλληψη 1.225 εγκληματιών, ενώ, οι φήμες αναφέρουν ότι μπορούσε να εντοπίσει ένα κλέφτη ακόμη και από τον τρόπο που περπατούσε.

Η κυρία Μπάκλεϊ επισημαίνει ότι ένα ακόμη βασικό κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι Χόλμς και Καμινάντα είναι η εμμονή τους με μια συγκεκριμένη γυναίκα κακοποιό.

Για τον λογοτεχνικό ήρωα ήταν η Ιρέν Αντλερ, ενώ στον... πραγματικό κόσμο ο Καμινάντα παρακολουθούσε ανελλιπώς της Αλίσια Ορμοντ μια μορφωμένη αριστοκράτισσα η οποία ήταν σεσημασμένη απατεώνας και πλαστογράφος.

Το αντίπαλον δέος του Καμινάντα ήταν ο Μπομπ Χόριτζ, ένας βίαιος εγκληματίας ο οποίος είχε πολλές ομοιότητες με τον λογοτεχνικό εχθρό του Σέρλοκ Χόλμς, καθηγητή Μοριάρτι.

Ο Καμινάντα κυνηγούσε τον Χόριτζ για περίπου είκοσι χρόνια έως ότου κατάφερε σε μια δραματική αντιπαράθεση να πυροβολήσει πιο γρήγορα από τον αντίπαλό του και να τον σκοτώσει.

Ο θρυλικός ντετέκτιβ του Μάντσεστερ πέθανε το 1914 σε ηλικία 70 ετών, ενώ αυτή είναι και η τελευταία χρονιά στην οποία τοποθετείται το τελευταίο βιβλίο του Σέρλοκ Χόλμς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ