Πέθανε ο ναύτης του θρυλικού φιλιού στην Time Square -Σηματοδότησε το τέλος του Β'Παγκοσμίου Πολέμου [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε ο ναύτης του θρυλικού φιλιού στην Time Square -Σηματοδότησε το τέλος του Β'Παγκοσμίου Πολέμου [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ντάλας του Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκλεν ΜακΝτάφι, ο άντρας που ισχυριζόταν ότι είναι ο ναύτης της θρυλικής φωτογραφίας του φιλιού στην Time Square στη Νέα Υόρκη, κατά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ΜακΝτάφι πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την χαρακτηριστική φωτογραφία που σηματοδότησε το τέλος του πολέμου. Στη φωτογραφία ένας άντρας, που υπηρέτησε το ναυτικό των ΗΠΑ, αγκαλιάζει και φιλάει με πάθος μια νοσοκόμα. Η ταυτότητα των δυο νέων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αν και αρκετά άτομα εμφανίσθηκαν και ισχυρίστηκαν ότι είναι ο ναύτης και η νοσοκόμα της φωτογραφίας.

Στέλεχος πάντως της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο Χιούστον, συνέκρινε δεκάδες φωτογραφίες του ΜακΝτάφι με την ιστορική φωτογραφία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά χαρακτηριστικά ταιριάζουν.

«Ήμουν ευτυχισμένος. Άρχισα να τρέχω στους δρόμους και τότε είδα τη νοσοκόμα. Με είδε και αυτή να είμαι χαμογελαστός... Και απλά την πλησίασα και τη φίλησα. Δεν ανταλλαξάμε ούτε λέξη. Στη συνέχεια μπήκα στο σταθμό του τρένου και κατευθύνθηκα στο Μπρούκλιν», είχε αναφέρει ο ΜακΝτάφι σε συνέντευξή του.

Ο Γκλεν ΜακΝτάφι πέθανε στο σπίτι του στο Χιούστον, από φυσικά αίτια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλί ναύτης Time Square Γκλέν ΜακΝτάφι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ