Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παναγόπουλου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής - iefimerida.gr

Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παναγόπουλου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Ανδρέα Παναγόπουλου που ανασύρθηκε την Πέμπτη νεκρός από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Στο τρισάγιο που τελέστηκε στο παρεκκλήσι Απόστολος Παύλος, στην Αρχιεπισκοπή, στο Μανχάταν, παρέστησαν ο αδελφός του, Αρης Παναγόπουλος, ο στενός φίλος του Ευάγγελος Άλκιμος και άλλοι γνωστοί και φίλοι του «εξαίρετου καλλιτέχνη και γνήσιου Έλληνα», όπως είπαν για τον άτυχο μουσικό.

Η Ομογένεια, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ, συμμετέχει στο βαρύ πένθος συλλυπούμενος την οικογένεια του 42χρονου Ανδρέα.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η επί 13 χρόνια σύντροφός του, Λιζέτ Πέρες, αποκάλυψε ότι ο Ανδρέας αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ήθελε πάντα να γυρίσει πίσω. «Θέλω να τον θυμάμαι ως σπουδαίο και ξεχωριστό άνθρωπο», ανέφερε ενώ όπως είπε, το παράπονο της είναι ότι μετά την έκρηξη στη πολυκατοικία του δεν έμεινε τίποτα για να τον θυμάται.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος καταγόταν από την Καλαμάτα, όπου ζει η μητέρα του. Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των προξενικών αρχών, η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή.

Στο τρισάγιο παρέστη επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, καθώς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια, η οποία νωρίτερα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στις εργασίες της 58ης Συνόδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ