Μαγειρεύοντας ένα Σαββατόβραδο με την Ροζίτα Σώκου για το περίφημο σουαρέ της [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μαγειρεύοντας ένα Σαββατόβραδο με την Ροζίτα Σώκου για το περίφημο σουαρέ της [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεταφράστρια του Κόρτο Μαλτέζε, ψυχή του πρώτου Να η Ευκαιρία, φανατική τηλεθεάτρια του NCIS, αντιπρόσωπος της Tupperware, διοργανώτρια εβδομαδιαίου σουαρέ μοναχικών καρδιών. Η Ροζίτα Σώκου, στα 90 της δεν είναι pop. Είναι uber-pop.

Δημοσιογράφος, κριτικός, τηλεπερσόνα, μεταφράστρια, θεατρολόγος, συγγραφέας, κεντήστρα, πλέχτρα, κατασκευάστρια χαλιών, αντιπρόσωπος της Tupperware ακόμη και Αστρολόγος, αλλά πάνω από όλα ζωντανός θρύλος ή σούπερ ήρωας είναι ο τίτλος που ταιριάζει καλύτερα στην Ροζίτα Σώκου.

Στα 90 της χρόνια η Ροζίτα Σώκου, κάνει κάθε Σάββατο, ένα απ' τα πλέον ξακουστά σουαρέ της Αθήνας.«Περνάω την κρίση της μαγειρικής», λέει στον δημοσιογράφο του Popaganda.gr Ιωσήφ Πρωιμάκη, «κάνω πάνω από είκοσι συνταγές από μόνη μου και κάθε Σάββατο έρχονται πάρα πολλοί φίλοι, να φάμε τα διάφορα που μαγειρεύω, γιατί ούτε να σταματήσω μπορώ, ούτε να τα φάω όλα, βέβαια».

Δεκάδες βιβλία, φάκελοι, χαρτιά, κουτιά, πανιά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, να γέρνουν από πάνω σου να σού ρουφάνε το οξυγόνο, και τεράστια χαρτόκουτα κατάχαμα να αφήνουν έναν διάδρομο να ελπίζεις να μη διασταυρωθείς με άλλον στη διαδρομή προς το σαλόνι, γιατί μπλοκάρατε, κυριαρχούν στο χολ του σπιτιού της Ροζίτας Σώκου. Χειρόγραφα, δημοσιεύσεις, περιοδικά κι επιστολές της σε παρακολουθούν καθώς βυθίζεσαι στα ενδότερα, και το σαλόνι σε υποδέχεται εξίσου μπουκωμένο. Βιτρίνες και σκρίνια γεμάτα μπιμπελό, πορσελάνες και κρύσταλλα, που κάνουν παρέα με πήλινους κουμπαράδες, ξυλόγλυπτα σκυλάκια και τσαγιέρες-ρολόγια. Τα διαβόητα γυμνά πορτραίτα του Νουρέγιεφ από τον Ρίτσαρντ Άβεντον, εποπτεύουν το χώρο από ψηλά, κι η ηλικία της επίπλωσης καλύπτει όλο το φάσμα απ' τις μασίφ μπερζέρες των 70s μέχρι τις προκάτ ραφιέρες του Praktiker, με σκαμπουδάκια που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια τραπεζάκια, διάσπαρτα στο κενό μεταξύ τραπεζαρίας και καθιστικού.

«Έχω περάσει διάφορες κρίσεις, ξέρεις. Κάποτε είχα περάσει την κρίση του πλεξίματος, έχω τώρα μπαούλα ολόκληρα με μισοτελειωμένα μανίκια και γάντια που τους λείπουν δάχτυλα. Μετά πέρασα την κρίση του τάπερ, είχα γίνει αντιπρόσωπος της Tupperware, αλλά όπως βλέπεις, τα περισσότερα τα κρατούσα για μένα», μου λέει και ρίχνει μια ματιά στην γεμάτη πλαστικά δοχεία κουζίνα της. «Ύστερα πήγα στην κρίση του χαλιού, αλλά ήταν πολύ αργό πράγμα να κάνω τους κόμπους, βαρέθηκα. Μετά πέρασα την κρίση της σταυροβελονιάς, κι αφού γέμισα όλον τον κόσμο μαξιλαράκια, έπαθα την κρίση της μαγειρικής», λέει η 90χρονη κριτικός προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για τη νέα... τρέλα της τη μαγειρική.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη της Ροζίτας Σώκου στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπίτι Ροζίτα Σώκου κριτικός σουαρέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ