Η πλήρης αποδόμηση του Ερντογάν μέσω μίας σπαρακτικής επιστολής στον νεκρό 15χρονο:Αδελφέ μας ένωσες όλους - iefimerida.gr

Η πλήρης αποδόμηση του Ερντογάν μέσω μίας σπαρακτικής επιστολής στον νεκρό 15χρονο:Αδελφέ μας ένωσες όλους

Η Hurriyet αποδομεί τον Ερντογάν με μία σπαρακτική επιστολή στον νεκρό 15χρονο:Α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet αποτίει φόρο τιμής στον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη μετά από 269 ημέρες σε κώμα.Ο νεαρός είχε δεχθεί χτύπημα από τα ΜΑΤ στο πάρκο Γκεζί το καλοκαίρι, όταν, εν μέσω βίαιων συγκρούσεων και διαδηλώσεων, είχε βγει να αγοράσει ψωμί για την οικογένειά του.

Ο αρθρογράφος στο πολύ δυνατό κείμενό του αναφέρει ότι «Αγαπητέ μας αδελφέ κάτι πολύ ωραίο συνέβη χθες στην Τουρκία. Τούρκοι και Κούρδοι μοιράστηκαν τον ίδιο πόνο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό» και σε άλλο σημείο αναφέρει «Θα σε κάνουμε να ζήσεις αυτό είναι το επίτευγμά σου. Αγαπημένο παιδί μου... Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε μετέφεραν με τα χέρια, τις καρδιές και τα δάκρυα τους, 14 εκατομμύρια tweets κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Αυτά τα tweets έφτασαν σε 70 εκατομμύρια ανθρώπους. Με άλλα λόγια, σε τόσους ανθρώπους όσος είναι ο πληθυσμός της Τουρκίας. Αυτό είναι το επίτευγμά σου, αγαπητό μου παιδί...».

«Ενώ ο πρωθυπουργός έχει τα στρατεύματά του με τα σάβανα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτό το έθνος σκίζει τα σάβανα. Αυτό είναι το επίτευγμά σου, αγαπητέ Μπερκίν... Μερικές φορές, μια ζωή 15 ετών αξίζει όσο μια ολόκληρη ζωή. Εσύ πέθανες ... Οσο για εμάς, μαθαίνουμε να κρατιόμαστε στη ζωή γκρεμίζοντας τα τείχη του φόβου», καταλήγει η επιστολή του Οζκιόκ» καταλήγει το σπαρακτικό κείμενο.

Αναλυτικά τα αποσπάσματα όπως τα δημοσιεύει η Hurriyet και τα παρουσιάζει το vima:

«Αγαπητέ Μπερκίν,

Αγαπητέ μας αδελφέ...Κάτι πολύ ωραίο συνέβη χθες στην Τουρκία. Τούρκοι και Κούρδοι μοιράστηκαν τον ίδιο πόνο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό... Εκλαψαν για σένα. Η Özgür Gündem, μία από τις μεγαλύτερες κουρδικές εφημερίδες σου αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο και είπε «Θα σε κάνουμε να ζεις... Αυτό είναι το επίτευγμά σου.

Ησουν στην πρώτη σελίδα χθες σε 21 εφημερίδες που εκδίδονται σε εθνικό επίπεδο. Ηταν η συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό είναι το επίτευγμά σου...

Αγαπητέ Μπερκίν,

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που οι εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων στην Τουρκία εξέδωσαν μια δήλωση σχετικά με το ίδιο θέμα. Αυτό είναι το επίτευγμά σου...

Την ημέρα της κηδείας, όλοι οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση σε θυμήθηκαν, όλοι μαζί. Μοντέλα ανέβηκαν στην πασαρέλα φορώντας μαύρες μπλούζες με το όνομά σου.

Οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες της χώρας έγραψαν tweets για σένα, έγραψαν άρθρα. Πρεμιέρες άρχισαν με χειροκρότημα για σένα. Είδαμε την ανθρώπινη πλευρά ανθρώπων που δεν γνωρίζαμε. Αυτό είναι το επίτευγμά σου...

Αγαπητέ Μπερκίν,

Αγαπημένο παιδί μου... Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε μετέφεραν με τα χέρια, τις καρδιές και τα δάκρυα τους, 14 εκατομμύρια tweets κυκλοφόρησαν στην Τουρκία. Αυτά τα tweets έφτασαν σε 70 εκατομμύρια ανθρώπους. Με άλλα λόγια, σε τόσους ανθρώπους όσος είναι ο πληθυσμός της Τουρκίας. Αυτό είναι το επίτευγμά σου, αγαπητό μου παιδί...

Αγαπητέ γιέ,

Το μικροσκοπικό σώμα σου συρρικνώθηκε σε 16 κιλά και άνοιξε τα μάτια μας στη συνείδηση. Οταν κοιτάξαμε με αυτά τα μάτια είδαμε ότι ... Μερικά ωραία πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Πενθούμε μαζί, θρηνούμε μαζί, θυμόμαστε την ανθρώπινη πλευρά μας μαζί, και γινόμαστε πάλι ένα έθνος.

Ενώ ο πρωθυπουργός έχει τα στρατεύματά του με τα σάβανα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτό το έθνος σκίζει τα σάβανα. Αυτό είναι το επίτευγμά σου, αγαπητέ Μπερκίν... Μερικές φορές, μια ζωή 15 ετών αξίζει όσο μια ολόκληρη ζωή. Εσύ πέθανες ... Οσο για εμάς, μαθαίνουμε να κρατιόμαστε στη ζωή γκρεμίζοντας τα τείχη του φόβου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ