Βενιζέλος: Εφικτή η συμφωνία με Τρόικα μέχρι την Κυριακή - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Εφικτή η συμφωνία με Τρόικα μέχρι την Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ρεαλιστικό πλαίσιο ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών μέχρι την Κυριακή, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό.

Στα πολύ μεγάλα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν τα πράγματα απ' ό,τι στα μικρότερα που δεν είναι βέβαια καθόλου μικρά. Μικρά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν τα πολύ μεγάλα και τα μεγάλα. Στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και αναφερόμενος στις δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι το πώς εξελίσσεται αυτή η ιστορία τόσους μήνες δείχνει το μέγεθος των δυσκολιών. Οπως είπε το λέει αυτό για λόγους τάξης σε σχέση με αυτούς που νομίζουν ότι με την τοπική πολιτική ισχύ τους, τον τσαμπουκά ή τη γοητεία τους θα λύσουν προβλήματα που αγωνιζόμαστε επί χρόνια να λύσουμε.

Πλεόνασμα υπάρχει και είναι δεδομένο, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι τα διαθρωτικά θα περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. «Εμείς ενεργούμε στο όνομα της Βουλής», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Τέλος σε ερώτηση για εργασιακά, διευκρίνισε πως η Τρόικα δεν επιμένει σε κάτι που είναι εκτός λογικής, δηλαδή σε κάτι που είναι προκλητικό και κακό για ανέργους και εργαζόμενους.

Στουρνάρας: Δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα τα πράγματα

Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα, ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών που συμμετείχε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σε ποιο σημείο είναι η διαπραγμάτευση ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει ότι άρχισε η εξέταση του αναθεωρημένου κειμένου συμφωνίας «με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί την ερχόμενη Κυριακή. Όσο για τις αλλαγές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά για το γάλα και τα φάρμακα και το κατά πόσο μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την τρόικα, απάντησε ότι η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και θα φανεί στις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ