Νεκρός ο Ελληνας αγνοούμενος στη Νέα Υόρκη -Αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του - iefimerida.gr

Νεκρός ο Ελληνας αγνοούμενος στη Νέα Υόρκη -Αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός βρέθηκε ο Έλληνας που ήταν μεταξύ των αγνοουμένων από την κατάρρευση των κτηρίων στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Ο 42χρονος Ανδρέας Παναγόπουλος αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος ζούσε τα τελευταία 25χρόνια στην αμερικανική μεγαλούπολη όπου εργαζόταν ως μουσικός.

Οπως επιβεβαίωσε και ο φίλος του, Τούλιο Γκόμεζ, ο ομογενής διέμενε σε διαμέρισμα του κτηρίου που κατέρρευσε στο ανατολικό Χάρλεμ. Η σύζυγός του είχε μιλήσει μαζί του 45 λεπτά πριν τη φονική έκρηξη.

To θάνατο του Ανδρέα Παναγόπουλου επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος αρχικά ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της αστυνομίας για τρία ελληνικά ονόματα ενοίκων των κτηρίων. Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε και τελικά μόνο ο Ανδρέας Παναγόπουλος είναι στον κατάλογο των νεκρών.

Εν τω μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια των δύο κτηρίων. Στις έρευνες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες και μέχρι το απόγευμα είχαν ανασύρει τις σορούς επτά ανθρώπων, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς εννέα άτομα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, ενώ η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη. «Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ