Οι Ουκρανοί απαντούν στη Μπερκούτ των Ρώσων, με Εθνοφρουρά από ναζί: Τη στελεχώνει ο «Δεξιός Τομέας» - iefimerida.gr

Οι Ουκρανοί απαντούν στη Μπερκούτ των Ρώσων, με Εθνοφρουρά από ναζί: Τη στελεχώνει ο «Δεξιός Τομέας»

Οι Ουκρανοί απαντούν στη Μπερκούτ των Ρώσων με Εθνοφρουρά από ναζί: Τη στελεχώνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό πως οι Ρώσοι και οι Αρχές της Κριμαίας χρησιμοποιούν τις δυνάμεις της τρομακτικής Μπερκούτ, η προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας απαντάει με την συγκρότηση της δικής της πολιτοφυλακής η οποία θα αποτελείται από τις «ομάδες αυτοάμυνας» που έδρασαν με βίαιο τρόπο στη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Μαϊντάν.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένεται να στρατολογήσει περίπου 60.000 άνδρες, ενώ επισήμως αναφέρει ότι ο λόγος της σύστασης της πολιτοφυλακής είναι ο φόβος αποσχιστικών τάσεων στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα και από τα σοβαρά επεισόδια στο Ντόνετσκ.

Η Εθνοφρουρά αυτή θα αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια, επανδρωμένη κυρίως από μέλη του φιλοναζιστικού κόμματος «Δεξιός Τομέας» και θα είναι σε θέση να συνδράμει τους περίπου 130.000 άνδρες των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των στρατιωτών που διαθέτει η Ρωσία υπολογίζεται σε περίπου 845.000 άνδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ