«Νοικιάσθηκαν» σε ιδιωτικές εταιρείες, για δύο εκδηλώσεις με δείπνο, η Στοά του Αττάλου και το Παναθηναϊκό Στάδιο

Yπέρ της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου για τις εκδηλώσεις δύο ιδιωτικών φορέων, αντί αντιτίμου, τάχθηκε το Κεντρικό Αρχαιογικό Συμβούλιο.

Οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας -προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου- έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες στην πρώτη και την κλασική μουσική στο δεύτερο. Ωστόσο, και οι δύο εκδηλώσεις πλαισιώνονται με δείπνο. Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της.

Οσον αφορά το Παναθηναϊκό Στάδιο, τα τραπεζοκαθίσματα θα στρωθούν σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στην είσοδο, στη, δε, Στοά του Αττάλου έξω από τις κιονοστοιχίες του μνημείου, μπροστά στο πλάτωμα που σχηματίζεται. Το χορευτικό δρώμενο θα γίνει ανάμεσα στις δύο κιονοστοιχίες, στο τμήμα που είναι άδειο από αρχαία έργα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 120 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ