Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Ιταλία και Ισπανία - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Ιταλία και Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, όσο και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι τρεις χώρες.

"Ο Πρόεδρος χαιρέτησε τα μέτρα που πήραν η Ισπανία και η Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες οικονομικές προκλήσεις των χωρών τους, αλλά και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους" ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Πέραν της επικρότησης των μέτρων που πήραν η Ισπανία και η Ιταλία για την αντιμετώπιση της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης τους, οι ηγέτες Ομπάμα, Θαπατέρο και Μπερλουσκόνι, αφού καταδίκασαν τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, για την "άνευ οποιασδήποτε διάκρισης βίας που ασκούν (οι συριακές δυνάμεις) στον απλό λαό", συμφώνησαν να πάρουν επιπλέον μέτρα, ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση Ασαντ.

Ο Ομπάμα ωστόσο, θεωρεί πως τα οικονομικά προβλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών επηρεάζουν τις ΗΠΑ. Έτσι φροντίζει με δηλώσεις του, όπως η χθεσινή, να επισημαίνει ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, αυτομάτως κληρονόμησε πολλά από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάσει το έδαφος για τις εκλογές του 2012 στις ΗΠΑ. Θεωρείται βέβαιο, πως τα οικονομικά προβλήματα θα είναι ένα από τα κύρια, ή, το κυριότερο, θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ