Στα ύψη ξανά η ανεργία με το ποσοστό να φτάνει στο 27,5% -Σχεδόν ένας στους δύο νέους χωρίς δουλειά - iefimerida.gr

Στα ύψη ξανά η ανεργία με το ποσοστό να φτάνει στο 27,5% -Σχεδόν ένας στους δύο νέους χωρίς δουλειά

Στα ύψη ξανά η ανεργία με το ποσοστό να φτάνει στο 27
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 27,5% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, αυξημένη κατά 0,5 μονάδες σε σχέση με το 27% του τρίτου τριμήνου και κατά 1,5 μονάδες συγκριτικά με τα τέλη του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Ο αριθμός των ανέργων σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,3% και ξεπέρασε το 1,36 εκατομμύριο άτομα. Αντίθετα, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 1,3%, «αγγίζοντας» τα 3,58 εκατομμύρια.

Η ανεργία στους νέους και συγκεκριμένα στις ηλικίες 15-24 ετών διαμορφώθηκε στο 57%, ενώ στο 44% υπολογίζεται το ποσοστό των ανέργων ανάμεσα στους νέους ηλικίας 25-29 ετών.

Γεωγραφική «πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδείχτηκε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 30,3%, δεύτερη κατατάχθηκε η Δυτική Μακεδονία με 29,7%, ενώ στην Τρίτη θέση συγκατοικούν Στερεά και Δυτική Ελλάδα με 28,9%.

Στην Αττική, πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, το ποσοστό των ανέργων μετρήθηκε στο 28,2%.

Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία νέοι εργασία χωρίς δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ