Η Λυρική ξεπέρασε τον εαυτό της: Πριν από την πρεμιέρα της σπαρακτικής Λίμνης των Κύκνων, ετοιμάζει την μεγάλη έκπληξη στο Ηρώδειο [εικόνες]

Τα χέρια των χορευτών της Λυρικής είναι, εδώ και μέρες, φτερά. Αλλότε υψώνονται έτοιμα για το πιο παράτολμο άλμα, άλλοτε πέφτουν ξέπνοα, παραδομένα, καθώς υπό τις οδηγίες του Ρενάτο Τζανέλλα ετοιμάζονται για την μεγάλη πρεμιέρα της Λιμνης των Κύκνων το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής. Ομως, στο μονίμως, σε σημείο βρασμού, επιτελείο της Λυρικής ετοιμάζονται και για τον απροσδόκητο Ντον Τζιοβάνι που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Ηρώδειο με ονόματα έκπληξη, αλλά και για μια κανονική σοπενική επιδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Είναι νωρίς για να κοιτάμε ήδη προς το Ηρώδειο, για την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών; Καθόλου. Ετσι, με τον Γιώργο Λουκο να ανακοινώνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την προσεχή Δευτέρα, η Λυρική θα κατέβει με απίστευτη ορμή -που την έχει εξασφαλίσει από τα απανωτά sold out των δύο περασμένων χρονιών- στο Ηρώδειο, με το συνταρακτικό έργο Ντον Τζοβάνι του, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά – και ναι, είναι αυτή η πρώτη φορά που σκηνοθετεί όπερα στην Ελλάδα. Αναμένεται ένα καστ πραγματικών αστέρων, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θα ακούσουμε τον Δημήτρη Τηλιακό (o οποίος είχε ερμηνεύσει τον ρόλο και στο Μπολσόι στην Μόσχα, σε σκηνοθεσία Τσερνιακόφ) και το ραγδαία ανερχόμενο αστέρι της όπερας στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, την Ελληνίδα Μυρτώ Παπαθανασίου. Προσφάτως έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα του Παρισιού με την Αλτσίνα και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές (μπορείτε να την δείτε και ακούσετε στο βίντεο στο τέλος του κειμένου).


Οταν ο έρωτας γίνεται μαύρος κύκνος

Chopin in love

Για τη μουσική έχουν χρησιμοποιηθεί εμβληματικά έργα για πιάνο του Σοπέν. Ο Μποκέν εξιστορεί τον τραγικό έρωτα του Βέρθερου για την Λόττε μέσα από την γοητευτική και άκρως ρομαντική μουσική του κορυφαίου Πολωνού συνθέτη. Το μπαλέτο παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πανελλήνια πρώτη στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ