Task Force: Εισπράξτε το ΦΠΑ για να μειωθούν οι φόροι - iefimerida.gr

Task Force: Εισπράξτε το ΦΠΑ για να μειωθούν οι φόροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κυρίως στο ΦΠΑ, όπου οι απώλειες είναι πάνω από 8 δισ. ευρώ ετησίως, ζητάει από τις ελληνικές αρχές, μέσω της ετήσιας έκθεσης προόδου, η Ομάδα Δράσης της ΕΕ (Task Force).

Η ομάδα δράσης επισημαίνει ταυτόχρονα τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, στην υγεία, καθώς και στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Την ίδια ώρα, όμως, ανώτατο στέλεχος της Task Force κρούει τον κώδωνα προειδοποιώντας για κοινωνικό κίνδυνο που πηγάζει από την οικονομική στενότητα και «ασφυξία» πολλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
«Πολλοί Έλληνες υποφέρουν από τη φτώχεια, την ανεργία και τη μείωση των μισθών. Η κοινωνική κατάσταση θα είναι κρίσιμη όχι για μήνες μόνο αλλά μεγάλο διάστημα» αναφέρει.
Η ίδια κοινοτική πηγή στο περιθώριο της παρουσίασης της έκθεσης τόνισε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, η ανάπτυξη δεν έρχεται ως μάννα εξ ουρανού", ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια εσόδων 4,7% του ΑΕΠ μόνο από τον ΦΠΑ και στη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την αξιοσημείωτη βελτίωση του ρυθμού απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, υπερθεμάτισε χθες ο Όλι Ρεν εξαίροντας παράλληλα, τη συντελεσθείσα πρόοδο της Ελλάδας στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Επικαλούμενος την έκθεση της Task Force ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υποστήριξε πως «η Ομάδα Δράσης συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να βελτιώσει τη λειτουργία της διοίκησής της, καθώς και το επιχειρησιακό περιβάλλον, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, διεμήνυσε πως «είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα τέσσερα κυριότερα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων βρίσκονται πλέον στο στάδιο της εκτέλεσης. Γενικότερα, είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση του βαθμού απορρόφησης των πόρων της ΕΕ από την Ελλάδα. Αυτό συνιστά καλή είδηση τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τους Έλληνες πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ