Παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά πλοία -Ποια οφέλη φέρνει στον θαλάσσιο τουρισμό - iefimerida.gr

Παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά πλοία -Ποια οφέλη φέρνει στον θαλάσσιο τουρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο νόμου του υπουργείο Ναυτιλίας παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξηγώντας τα οφέλη που θα φέρει στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.Ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε έμφαση στην αύξηση των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του κλάδου των σκαφών αναψυχής, τονίζοντας ότι κάθε σκάφος δημιουργεί 1,17 άμεσες θέσεις εργασίας και 9 έμμεσες θέσεις στην τοπική οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 40.000 άτομα απασχολούνται στον κλάδο.

«Αν προσεγγίζαμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα είχαμε 67.000 σκάφη αναψυχής που συνεπάγονται 78.390 άμεσες θέσεις εργασίας και τις αναλογούσες έμμεσες θέσεις», είπε.

Κρίσιμο σημείο είναι, κατά τον υπουργό, η εισροή εσόδων, καθώς κάθε τουρίστας που ξοδεύει 100 ευρώ σε μια μαρίνα ξοδεύει επιπλέον 450 στην τοπική οικονομία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέλυσε και το θεσμικό πλαίσιο που πρόκειται να κατατεθεί, το οποίο δημιουργεί, όπως είπε, την κατάλληλη πολιτική για να αντιστρέψει την παρούσα κατάσταση που παρουσιάζει τη χώρα μας σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις από πλευράς αριθμού σκαφών και μαρίνων.

«Βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου», ανέφερε, «είναι η προσέλκυση τουριστικών πλοίων στην ελληνική σημαία, καθώς τουριστικών πλοίων κοινοτικής και τρίτης σημαίας στις ελληνικές θάλασσες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «με αυτό το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων, η κατάργηση των αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών ρυθμίσεων, ενώ εισάγονται απλές και σύγχρονες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Βασικά σημεία του Σχεδίου Νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» είναι:

Για τα τουριστικά πλοία

Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Άλλες διατάξεις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ