Ερντογάν στους διαδηλωτές: Αυτό που κάνετε είναι αντιδημοκρατικό -Να λύσετε τα προβλήματά σας στην κάλπη - iefimerida.gr

Ερντογάν στους διαδηλωτές: Αυτό που κάνετε είναι αντιδημοκρατικό -Να λύσετε τα προβλήματά σας στην κάλπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» κατηγόρησε ο Ερντογάν τους διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας με αφορμή την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Ο ανήλικος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι απο κάνιστρο δακρυγόνου της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης το περασμένο καλοκαίρι και εξέπνευσε χθες. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε νέο κύμα μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός όμως πέρασε στην αντεπίθεση, μιλώντας για σκόπιμη υποκίνηση επεισοδίων.

Η προσπάθειά τους να βάλουν φωτιές στους δρόμους 18 ημέρες πριν από τις εκλογές δεν αποτελεί δημοκρατική στάση, παρατήρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Μαρντίν στη νοτιοανατολική Τουρκία (σ.σ. η Τουρκία έχει δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου).

«Καλώ εργοδοτικές οργανώσεις, εργατικές ενώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις που προκαλούν διάφορα περιστατικά να δείξουν υπευθυνότητα. Οποιος έχει προβλήματα θα πρέπει να τα λύσει στις κάλπες, στις 30 Μαρτίου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η εκλογική αναμέτρηση της 30ης Μαρτίου έχει λάβει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ η τουρκική αστυνομία απωθούσε με αντλίες νερού χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ