Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ασύλληπτους «Πυρήνες της Φωτιάς» στη ληστεία στην Κλειτορία - iefimerida.gr

Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ασύλληπτους «Πυρήνες της Φωτιάς» στη ληστεία στην Κλειτορία

Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ασύλληπτους «Πυρήνες της Φωτιάς» στη ληστεία στην Κλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο τρόπος που κινήθηκαν και τα χαρακτηριστικά των δραστών μας παραπέμπουν σε ληστεία που πιθανότατα διέπραξαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, με σκοπό τη λεία να τη διαθέσουν στο λεγόμενο ''επαναστατικό ταμείο". Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν σχέση με ασύλληπτα μέλη της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς"» ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας.

Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχει άτυπα μεν, ενεργά δε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην έρευνα της υπόθεσης.

«Εχουμε χρόνο, θα περιμένουμε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο»

Από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, αλλά και από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων προκύπτει ότι, οι δύο νεαροί ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα το μεσημέρι λίγο πριν κλείσει, μεταμφιεσμένοι με περούκες, φορώντας γυαλιά και γάντια, ενώ ο ένας είχε και ψεύτικο μούσι. Οι δράστες κρατούσαν πιστόλια, το ένα πιθανότατα ήταν τύπου glock, πλησίασαν τα ταμεία και αφού τα άδειασαν, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Όταν εκείνοι τους είπαν ότι έχει χρονοκαθυστέρηση και θα χρειαστεί 10 λεπτά για να ανοίξει, οι δράστες τους είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες : "δεν πειράζει, έχουμε χρόνο, θα περιμένουμε". Εν τω μεταξύ, όμως, είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός της τράπεζας και όταν έφθασε το πρώτο περιπολικό, οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι έναν αστυνομικό, άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο και 4.000 ευρώ από τα ταμεία. Οι δύο δράστες έφυγαν με ένα αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Αθήνα, στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους. Οι ληστές, μάλιστα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πυρπόλησαν το όχημα διαφυγής και εξαφανίστηκαν με άλλο αυτοκίνητο.

Οι ίδιοι δράστες λήστεψαν και το ταχυδρομείο στα Βραχνεϊκα;

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ίδιοι δράστες να λήστεψαν και το ταχυδρομείο στα Βραχνέϊκα Αχαϊας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στις δύο ένοπλες επιθέσεις με «άρωμα» τρομοκρατίας. Στη ληστεία στο ταχυδρομείο, οι ληστές ήταν τρεις, φορούσαν κουκούλες, άρπαξαν 60.000 ευρώ και έφυγαν με ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη, ενώ στη συνέχεια το έκαψαν, όπως και στη ληστεία στην Κλειτορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ