Ποιοι πυροβολούν τον Ομπάμα επειδή πήγε στην εκπομπή του Γαλιφιανάκι – Ολο το παρασκήνιο της συνέντευξης [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιοι πυροβολούν τον Ομπάμα επειδή πήγε στην εκπομπή του Γαλιφιανάκι – Ολο το παρασκήνιο της συνέντευξης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος Ομπάμα μπήκε στο στούντιο, χτύπησε δυνατά τα χέρια του και φώναξε «Δύο Φτέρες». Στη συνέχεια κάθισε για μια αλλόκοτη ανατρεπτική συνέντευξη, που αν και δεν έχουν περάσει ακόμη 24 ώρες, καταγράφεται ως ιστορική στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας, λιθοβολείται και αποθεώνεται. Πρόκειται, βέβαια, για την διαδικτυακή εκπομπή «Ανάμεσα σε δύο φτέρες» του ελληνικής καταγωγής Ζακ Γαλιφιανάκις.

Είναι -ίσως- και η πρώτη φορά που πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει μια συνέντευξη. Μέσα Φεβρουαρίου ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τους παραγωγούς της εκπομπής πως ο πρόεδρος είναι διαθέσιμος να κάνει την συνέντευξη στις 25 Φεβρουαρίου. Εκτοτε, οι συγγραφείς της σειράς μαζί με τους λογογράφους του Ομπάμα, κάθισαν για να φτιάξουν τα κείμενα, συμφωνώντας πως ο Ζακ θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ όπως κάθε απλή διασημότητα, που έχει περάσει από την εκπομπή του.

Ποιοι πυροβολούν τον Ομπάμα επειδή πήγε στην εκπομπή του Γαλιφιανάκι – Ολο το παρασκήνιο της συνέντευξης [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Είχαν προηγηθεί μεγάλες συναντήσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου με επιδραστικά μέλη της λεγόμενης δημιουργικής βιομηχανίας (ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι...) όπου ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και βέβαια για το προσωπικό στοίχημα του Ομπάμα την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, γνωστό ως Obamacare.

Ποιοι πυροβολούν τον Ομπάμα επειδή πήγε στην εκπομπή του Γαλιφιανάκι – Ολο το παρασκήνιο της συνέντευξης [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Είναι προφανώς ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πήγε σε μια εκπομπή όπου οι προσβολές εκτοξεύονται σαν ριπές όπλων στο μέτωπο για να αυξήσει τη δημοτικότητα του, αλλα για να μιλήσει για το Obamacare σε ένα κοινό που δεν έχει καταλάβει τη σημασία του, κυρίως στους νέους που νιώθουν «απρόβλητοι από τις αρρώστιες». Το κοινό που παρακολουθεί την εκπομπή του Γαλιφιανάκι είναι ακριβώς αυτό και ο πρόεδρος δεν δίστασε να σπάσει κάθε πρωτόκολλο και στερεότυπο και να πάει στην εκπομπή του. Για την ιστορία: μέσα σε τρεις ώρες και 25 λεπτά σημείωσε ένα εκατομμύριο views, που ανήλθαν στα τρία εκατομμύρια σε λιγότερο από έξι ώρες. Επίσης πηγές στον Λευκό Οικο αναφέρουν πως αυξήθηκε σημαντικά η κινητικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος μεταρρύθμισης healthcare.gov.

Ποιοι πυροβολούν τον Ομπάμα επειδή πήγε στην εκπομπή του Γαλιφιανάκι – Ολο το παρασκήνιο της συνέντευξης [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Βέβαια η συνέντευξη αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από επικοινωνιολόγους -κυρίως των ρεπουμπλικανών- που έξαλλοι φώναξαν «Τi άλλο θα κάνει; Θα πάει και στο ριάλιτι των Καρντάσιαν για να προωθήσει την ατζέντα του;», δήλωσε η διευθυντρια επικοινωνίας του Μπους. Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπιλ Κλίντον, Mάικ Μακ Κάρεϊ δήλωσε στους New York Times «πρέπει να ανησυχήσουμε για την αξιοπρέπεια της προεδρίας. Υπάρχει ένα όριο σε αυτά που μπορείς να κάνεις. Βέβαια, οι αλλαγές στην ποπ κουλτούρα και στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διασκεδάζουν και επικοινωνούν, πρέπει να οδηγήσει στη χάραξη νέων στρατηγικών» Οσο για την υπεύθυνη επικοινωνίας του Ομπάμα, αυτή δήλωσε με νόημα «Χωρίς ρίσκο, δεν υπάρχει ανταμοιβή».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ