Ολοι μπορούν να νιώσουν πρωταγωνιστές -Σκηνικά γνωστών ταινιών στα οποία μπορεί ο καθένας να κάνει βόλτα [εικόνες]

Κάποιοι θέλουν να νιώσουν... Χόμπιτ. Αλλοι να αισθανθούν, έστω για μία στιγμή, ότι παίρνουν μέρος σε κάποια μάχη του Game of Thrones, ή να πιστέψουν για λίγο ότι υπάρχει ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ. Μπορούν να το κάνουν.

Κάποια από τα μέρη που έχουμε δει σε επιτυχημένες ταινίες ή σειρές, υπάρχουν στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιήθηκαν σαν σκηνικά, αλλά μπορεί να τα επισκεφθεί ο καθένας για να ξαναζήσει λίγη από τη συγκίνηση που ένιωσε μπροστά στην οθόνη, όπως αναφέρει το Bloomberg σε σχετικό αφιέρωμα.

Αρχοντας των δαχτυλιδιών/ Χόμπιτ (Ματαμάτα, Νέα Ζηλανδία)

Το Σάιρ είναι από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες και των δύο ταινιών. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία μπορούν να κάνουν μία βόλτα στο χωριό Χόμπιτον, εκεί από όπου άρχισε το περίφημο ταξίδι. Πέρα από τα «σπίτια», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πιουν και ένα ποτό στο The Green Dragon Inn, εκεί όπου συχνάζουν τα Χόμπιτ.

Αγώνες Πείνας (Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ)
Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην περιοχή, με τον κόσμο να μπορεί να επισκεφθεί το δάσος όπου έγινε ο «αγώνας», αλλά και το χωριό Χένρι Ρίβερ Μιλ που αποτελούσε την «Περιοχή 12» στην ταινία. Μάλιστα στο τελευταίο, οι παραγωγοί της ταινίας έκαναν ελάχιστες παρεμβάσεις, απλά βάφοντας μερικά κτίρια για να έχουν την επιθυμητή εικόνα.

Μελωδία της Ευτυχίας (Σάλτσμπουργκ, Αυστρία)
Στην πόλη υπάρχουν πολλά από τα σημεία που εμφανίζονται στην κλασική ταινία. Το Κάστρο Φρονμπουργκ είναι πλέον κοιτώνας και συναυλιακός χώρος, αλλά εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει σε αυτό κάποιος το σπίτι της οικογένειας Φον Τραπ.

Χάρι Πότερ (Στούντιο Warner Bros., Λονδίνο)
Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην υπάρχει στην πραγματικότητα, όπως θα εύχονταν πολλοί μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά μπορούν να το επισκεφθούν στο Λονδίνο. Ενα μέρος του, όπως την είσοδο, μπορούν να δουν από κοντά όσοι βρεθούν στα στούντιο της Warner Bros., ενώ εκεί μπορούν να κάνουν και μία βόλτα στη «Διαγώνιο Αλέα» όπου έκαναν τα σχολικά... ψώνια ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του.

Downton Abbey (Κάστρο Χάικλερ, Βρετανία)
Απέχει μόλις 1,5 ώρα από το Λονδίνο και στέκει περήφανο για να υποδεχθεί όσους παρακολουθούν μανιωδώς τη σειρά. Στα δωμάτια του κάστρου οι επισκέπτες εύκολα θα ξαναζήσουν αρκετές σκηνές, αφού η επίπλωσή τους χρησιμοποιείται και στα σκηνικά.

Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία (Οχάιο, ΗΠΑ)
Κατάλληλη για μία συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, προκειμένου να μπει κανείς στο πνεύμα των Χριστουγέννων πριν αυτά φτάσουν. Πέρα από το σπίτι που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα, υπάρχει και ένα μουσείο της ταινίας, με τα κοστούμια, αλλά και φωτογραφίες από τα παρασκήνια.

Game of Thrones (Μπαλιντόι, Ιρλανδία)
Αν και υποτίθεται πως δεν είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσει κανείς, με τη βία και τους πολέμους που υπάρχουν στο σενάριο, στο Μπαλιντόι υπάρχει ένα πανέμορφο τοπίο, το οποίο χρησιμοποιείται στα γυρίσματα. Στη Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει και το Castle Ward, που επίσης θα το αναγνωρίσουν εύκολα οι λάτρεις της σειράς, αφού αποτελεί το εξωτερικό του Γουίντερφελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ