«Εντάξει, καληνύχτα» -Οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το Boeing πριν χαθεί από τα ραντάρ - iefimerida.gr

«Εντάξει, καληνύχτα» -Οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το Boeing πριν χαθεί από τα ραντάρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους που αγωνιούσαν να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, οι συγγενείς των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, άκουσαν για πρώτη φορά την τελευταία φράση που ακούστηκε από το εξαφανισμένο Boeing.

«Εντάξει, καληνύχτα», ήταν η τελευταία ένδειξη ζωής από το αεροσκάφος που αναζητείται από το βράδυ της Παρασκευής. Ηταν η φράση που ακούστηκε πριν χαθεί η πτήση από τα ραντάρ, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Μαλαισίας, στη συνάντηση που είχαν με τους περίπου 400 συγγενείς των ανθρώπων που βρίσκονταν στο Boeing.

Αγωνιώντας και θυμωμένοι από την καθυστέρηση εντοπισμού του αεροσκάφους, οι συγγενείς είχαν απαιτήσει να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση στο Πεκίνο, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματά του, όπως αναφέρει ο uardian.

Ο στρατός της Μαλαισίας διαψεύδει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing

Στο μεταξύ, η υπόθεση της αναζήτησης του χαμένου αεροσκάφους αλλάζει καθημερινά. Ο στρατός της Μαλαισίας διέψευσε πως έχει εντοπίσει το εξαφανισμένο Boeing πάνω από τα Στενά της Μάλακκας, όπως αναφέρει το Reuters.

Την Τρίτη είχε γίνει γνωστό πως ο στρατός είχε εντοπίσει το στίγμα του αεροσκάφους στην περιοχή -σε διαφορετική πορεία από αυτή που έπρεπε να ακολουθεί- περίπου μία ώρα αφού είχε χαθεί από τα ραντάρ του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έκανα τέτοιες δηλώσεις» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, Ροντζάλι Ντάουντ, αποδίδοντας το λάθος στο δημοσιογράφο που αποκάλυψε την πληροφορία.

«Με ρώτησε αν ισχύει κάτι τέτοιο και τον παρέπεμψα στις επίσημες δηλώσεις μου, όπου είχα αναφέρει ότι δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να άλλαξε πορεία. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες για το τι πορεία μπορεί να ακολούθησε το Boeing αφού εξαφανίστηκε. Παρόλα αυτά, προς το παρόν, δεν θα ήταν σωστό να βγάλουμε επίσημα συμπεράσματα μέχρι να έχουμε επαρκή στοιχεία» ανέφερε ο Ντάουντ.

Σε ποια σημεία συνεχίζονται οι έρευνες

«Ναι, πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν» δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Κίνα: Να γίνουν αναζητήσεις και σε χερσαίες περιοχές

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας θα προσθέσει δύο αεροπλάνα στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ