Ο Ρομπέν των σκουπιδιών -Ο 44χρονος άνεργος που μαζεύει εθελοντικά τις βρομιές των άλλων - iefimerida.gr

Ο Ρομπέν των σκουπιδιών -Ο 44χρονος άνεργος που μαζεύει εθελοντικά τις βρομιές των άλλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 44χρονος Ράινερ Σέφερ ζει στο χωριό Κροβ στη Γερμανία και έχει αφιερωθεί στο μάζεμα των σκουπιδιών καθώς όπως λέει ο ίδιος τα σκουπίδια που κείτονται σε δημόσιους χώρους του προκαλούν εκνευρισμό.

Ο 44χρονος Γερμανός χαρακτηρίζει την εθελοντική εργασία του «πάθος» στο οποίο επιδίδεται τα τελευταία 28 χρόνια χωρίς οικονομική ανταμοιβή.

Όταν τον ρωτούν γιατί το κάνει, γράφει το Deutsche Welle, απαντά με απλότητα: «Θέλω να ανοίξω τα μάτια των ανθρώπων, ώστε να δουν πόσα σκουπίδια κείτονται παντού τριγύρω». Ο Ρομπέν των σκουπιδιών, όπως αυτοαποκαλείται, παίρνει τους δρόμους μαζεύοντας σκουπίδια σε κόκκινες πλαστικές σακούλες, τις οποίες τοποθετεί στη συνέχεια στην άκρη κατά μήκος των δρόμων, μέχρι την αποκομιδή τους από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

«Μαζεύω 63.000 λίτρα το χρόνο», λέει ο εθελοντής, ο οποίος δεν δραστηριοποιείται μόνο στο χωριό του, αλλά έχει βρεθεί για τον ίδιο σκοπό ακόμη και στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου γέμισε 311 σακούλες σε διάστημα πέντε ημερών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν και το περσινό του πέρασμα από το Μάιντς, όπου μάζεψε συνολικά 600 σακούλες απορριμμάτων. Η πρωτοβουλία του 44χρονου Σέφερ δεν περνάει απαρατήρητη από τον κόσμο. Όσοι τον βλέπουν επί το έργο τον επαινούν.

Ορισμένοι μάλιστα του προσφέρουν ένα κομμάτι κέικ ή ακόμη και χρήματα. Όπως λέει ο ίδιος, παλιότερα δεχόταν χλευασμούς. «Σήμερα, όμως, οι άνθρωποι το θεωρούν καταπληκτικό, δεδομένου ότι έχουν εντελώς διαφορετική οικολογική συνείδηση».

Ο Ράινερ Σέφερ μένει σε τροχόσπιτο και αρκείται στα 380 ευρώ μηνιαίως, τα οποία λαμβάνει ως κοινωνικό επίδομα από το γερμανικό κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανός Σκουπίδια εθελοντής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ