Σρι Λάνκα: Ζητείται δήμιος για γερά νεύρα -Ο τελευταίος παραιτήθηκε μόλις αντίκρισε το ικρίωμα - iefimerida.gr

Σρι Λάνκα: Ζητείται δήμιος για γερά νεύρα -Ο τελευταίος παραιτήθηκε μόλις αντίκρισε το ικρίωμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαθε σοκ όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ικρίωμα και υπέβαλε την παραίτησή του. Πρόκειται για τον τελευταίο δήμιο που εργαζόταν στη Σρι Λάνκα και πλέον η χώρα αναζητά νέο επαγγελματία.

Η Υπηρεσία Φυλακών της χώρας διόρισε τον νέο δήμιο μόλις την περασμένη εβδομάδα, επιλέγοντας μεταξύ 176 υποψηφίων. Πέρσι είχαν διοριστεί δύο άλλοι δήμιοι, αλλά κανείς τους δεν εμφανίστηκε για να πιάσει δουλειά.

«Τον εκπαιδεύσαμε για μία εβδομάδα αλλά παραιτήθηκε μόλις είδε την αγχόνη, λέγοντας ότι δεν θέλει αυτή τη θέση», είπε ο γενικός επιθεωρητής των φυλακών Τσαντραράτνα Παλεγκάμα. «Μου είπε ότι ταράχτηκε όταν αντίκρισε το ικρίωμα. . . Την επόμενη φορά θα δείξουμε την αγχόνη στους υποψηφίους προτού να τους εκπαιδεύσουμε», πρόσθεσε.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο παραιτηθείς δήμιος με τα ευαίσθητα νεύρα στην πραγματικότητα θα έφερε μόνο τον "ανατριχιαστικό" τίτλο: δεν επρόκειτο να κρεμάσει κανέναν, αφού τα καθήκοντά του είναι απλώς διοικητικής φύσης.

Στη Σρι Λάνκα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976 αν και στις φυλακές κρατούνται σήμερα 405 θανατοποινίτες.

Ωστόσο, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας —βιασμοί, δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και κακοποίηση ανηλίκων— μετά τη λήξη του 25ετούς πολέμου εναντίον των Τίγρεων των Τάμιλ, το 2009, πολλοί νομικοί και πολιτικοί ασκούν πιέσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ