Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων που παγίδευε ΑΤΜ στην Αττική - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων που παγίδευε ΑΤΜ στην Αττική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε Ρουμάνοι από 20 μέχρι 31 χρόνων, μέλη διεθνούς κυκλώματος που παγίδευε ATM τραπεζών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, χθες στο βράδυ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ύστερα από έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παγίδευαν τα ΑΤΜ με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούσαν σε ΑΤΜ, υφάρπαζαν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από το νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία του κατασκεύαζαν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούσαν παράνομες αναλήψεις.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο ΙΧΕ αυτοκίνητο, καθώς και στους επιβάτες του, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, βρήκαν και κατέσχεσαν στο πορτ μπαγκάζ: 43 λευκές κάρτες με μαγνητική ταινία (κλώνοι γνήσιων καρτών), 3 τεμάχια λευκού πλαστικού καλωδίου, ένα αναισθητικό σπρέι, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 50 εκ., καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα. Όλες οι κατασχεθείσες κάρτες περιείχαν δεδομένα τραπεζικών καρτών και είχαν αντιγραφεί σε ανύποπτο χρόνο σε τράπεζες της Αμερικής και της Ιταλίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς, καθώς και για τη συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία κατά συναυτουργία, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Ν. περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ