Πάγωσε η Τουρκία: Πέθανε ο έφηβος που είχε χτυπηθεί από την αστυνομία στις διαδηλώσεις για το Γκεζί – Ηταν σε κώμα [εικόνες]

Μετά από 269 μέρες που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση, χτυπημένος στο κεφάλι από δακρυγόνο, κατά την επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές που κατέλαβαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ο 15χρονος Μπερκίν, πέθανε σήμερα στις 7 το πρωί.

Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά του, μέσω twitter, γράφοντας «Προς τους ανθρώπους μας: Χάσαμε τον γιο μας Μπερκιν στις 7 το πορωί». Ο νεαρός έφηβος, είναι όγδοος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του, κατά το κύμα διαδηλώσεων για το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Νοσηλευόταν από τον Ιούνιο με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Ο έφηβος έγινε σύμβολο των διαδηλωτών στην Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς, σήμερα έσβησε. Εγινε 15 χρονών τον Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν σε κώμα. Η μητέρα του είπε «Δεν μου πήρε ο Αλλάχ τον γιο μου, μου τον πήρε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν». Το παιδί είχε χάσει 16 ολόκληρα κιλά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ενώ στις 6 Μαρτίου έπαθε επιληπτική κρίση και μια μέρα αργότερα σταμάτησε η καρδιά του. Κατάφεραν να τον επαναφέρουν, όμως, το μοιραίο είχε ήδη δρομολογηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ