Πρώην «παπανδρεϊκοί» έδωσαν ηχηρό παρών στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρώην «παπανδρεϊκοί» έδωσαν ηχηρό παρών στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ στο ΠΑΣΟΚ η πανελλήνια συνδιάσκεψη της «Ελιάς» έληξε με πολλές απουσίες και ρήξη κορυφής μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, πολλά στελέχη που υπήρξαν υπουργοί ή συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επέλεξαν να στείλουν και αυτά ένα ηχηρό μήνυμα.


Έτσι, μία σειρά από πρώην «πράσινα» στελέχη βρέθηκαν στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική συνεργασία, κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Πάνος Μπεγλίτης, Χάρης Καστανίδης, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου και ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών.

Ανάμεσα τους εθεάθη επίσης και ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, καθώς και ο διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Γιώργος Σιακαντάρης.

Πήραν το λόγο στην εκδήλωση

Υπέρ της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία» τοποθετήθηκαν, στην εκδήλωση για την συγκρότηση του πολιτικού πόλου, τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει πουθενά Κεντροαριστερά ή Σοσιαλδημοκρατία που οικοδομήθηκε με μονομέτωπο αγώνα κατά της Αριστεράς. Δεν υπάρχει πουθενά Σοσιαλδημοκρατία που έβαλε την πολιτική κυβερνητική σταθερότητα πάνω από την επιβίωση της ίδιας της κοινωνίας, τόνισε στην παρέμβασή της στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά και πρόσθεσε ότι τα διακυβεύματα είναι:

«Να αγωνιστούμε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς αναγκαστικά να ταυτιζόμαστε με τη λογική της Κομισιόν ή της ΕΚΤ. Η Ευρώπη είναι μια αξιακή δέσμευση με πολλούς δρόμους. Δεν υπάρχει ευρωμονόδρομος».

Η κ. Κοππά υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη, η Σοσιαλδημοκρατία δίνει τη μάχη να ξανακερδίσει, μετά από πολλά χρόνια, τη χαμένη ηγεμονία της, με ένα συνολικό σχέδιο και αθροίζοντας συμμάχους, ώστε να καταλάβει και την πρώτη θέση σε αριθμό εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Γίνεται πια συνείδηση ότι η λύση είναι Αριστερά» σημείωσε. Απάντησε εμμέσως και στην κριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της «Ελιάς», λέγοντας ότι ο σοσιαλδημοκρατικός, προοδευτικός χώρος δεν είναι μονοπώλιο κανενός. «Δυστυχώς, είδαμε την ώρα που κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση ξηλωνόταν, να ψελλίζονται άδειες λέξεις περί κεντροαριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας. Όμως οι λέξεις χωρίς νόημα μένουν άδειο κέλυφος, όπως τα κινήματα χωρίς ανθρώπους, τα κόμματα χωρίς ψηφοφόρους και οι πολιτικοί που δεν εκπροσωπούν πια κανένα» επισήμανε και ολοκληρώνοντας την ομιλία της ανέφερε:

«Είμαστε μια υπεύθυνη αριστερά. Και πιστεύουμε ότι είμαστε στη σωστή όχθη της ιστορίας, όχι απλά στη μέση. Όχι ένα άθροισμα πελατειακών δικτύων ή μηχανισμών σταυροδοσίας. Όχι μια σοσιαλδημοκρατία που δεν εκπροσωπεί κανένα, όχι μια αριστερή εκδοχή της ΝΔ. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Για την Ευρώπη, την Ελλάδα, τους πολίτες της».

Και ο Καστανίδης στη ΔΗΜΑΡ

Στον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι όσοι συμμετέχουν στην Προοδευτική Συνεργασία βρίσκονται στη σωστή πλευρά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πως είναι αναγκαία η αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. «Γιατί εμείς κι όχι οι άλλοι;» διερωτήθηκε και απάντησε λέγοντας:

«Οι άλλοι πιστεύουν στις πολιτικές της ύφεσης, ενώ εμείς θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα της Αναδημιουργίας».

Ο κ. Καστανίδης απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε ευκαιριακοί σύμμαχοι κανενός», και δήλωσε ότι προσέρχεται στη συνεργασία χωρίς καμία προϋπόθεση και χωρίς να διεκδικεί τίποτα.

Και ο Στέφανος Μανίκας στη ΔΗΜΑΡ

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μανίκας, είπε ότι η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ απευθύνεται σ' όλους, αλλά διευκρίνισε ότι δεν φιλοδοξεί να είναι δεκανίκι της συντηρητικής πολιτικής ούτε του αριστερού λαϊκισμού.

Καταληκτικά τόνισε: «Δεν θα σωθεί η χώρα στο όνομα προσωπικών φιλοδοξιών, που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα της Κεντροαριστεράς».

Πρώην «παπανδρεϊκοί» έδωσαν ηχηρό παρών στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πρώην «παπανδρεϊκοί» έδωσαν ηχηρό παρών στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πρώην «παπανδρεϊκοί» έδωσαν ηχηρό παρών στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ