Οι νεκροί ανασταίνονται και στην Κύπρο: 10.000 γραμμένοι στους καταλόγους-Χιλιάδες ψηφοφόροι είναι πάνω από 100 ετών - iefimerida.gr

Οι νεκροί ανασταίνονται και στην Κύπρο: 10.000 γραμμένοι στους καταλόγους-Χιλιάδες ψηφοφόροι είναι πάνω από 100 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός πραγματικότητας είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του υπουργείο Εσωτερικών, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αρχείο πληθυσμού.Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περίπου 63.500 Κύπριοι που πέθαναν από το 2.000 παραμένουν καταχωρημένοι στον εκλογικό κατάλογο ως πολίτες που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκάστοτε εκλογές.

Ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε, ακόμη, ότι αρκετοί άλλοι που είναι καταγεγραμμένοι ως νεκροί, ανασταίνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και ψηφίζουν κανονικά.

«Δυστυχώς», συμπληρώνει ο κ. Δημητρίου, «ο τρόπος που κτίστηκε το αρχείο πληθυσμού ήταν τέτοιος που αυτή την στιγμή το αρχείο πληθυσμού για τους Ελληνοκύπριους δείχνει ότι 755.147 με βάση στοιχεία στις 5/3/2014 είναι ηλικίας 18 χρόνων και άνω και είναι ζώντες πολίτες στο σύστημα. Όμως για να δώσω ένα δείγμα του προβλήματος από αυτές τις 755. 147 ανθρώπους, 63.500 είναι πολίτες πάνω των 100 χρόνων το οποίο είναι εκτός πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ