Οταν το Gravity γίνεται πραγματικότητα: Αστροναύτης αποκόπτεται από τον σταθμό και εξαφανίζεται στο διάστημα [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν το Gravity γίνεται πραγματικότητα: Αστροναύτης αποκόπτεται από τον σταθμό και εξαφανίζεται στο διάστημα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία Gravity σάρωσε τα φετινά βραβεία Οσκαρ με την Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζόρτζ Κλούνεϊ να υποδύονται δύο αστροναύτες που «ξεμένουν» στο διάστημα χωρίς καμία επικοινωνία με τη Γη.Οι εικόνες και το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail καταγράφουν μια τέτοια αγχωτική στιγμή που συνέβη στην πραγματικότητα.

Ενας «αστροναύτης» αποκόπτεται από τον διαστημικό σταθμό και εξαφανίζεται μέσα στο απέραντο χάος του διαστήματος, ωστόσο, λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει καθώς πρόκειται απλά για μια άδεια στολή και όχι για κάποιον άνθρωπο.

Η στολή με την ονομασία SuitSat -1 εκτοξεύθηκε το 2006 από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εφοδιασμένη με τρεις μπαταρίες, έναν ραδιοφωνικό πομπό και εσωτερικούς αισθητήρες και πρόκειται για ένα πείραμα.

Αυτός ο περίεργος δορυφόρος παρέμεινε στο διάστημα για αρκετό καιρό και εξέπεμπε σήματα σε έξι διαφορετικές γλώσσες μέχρις ότου βρεθεί στην ατμόσφαιρα της Γης και καταστραφεί εντελώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα NASA αστροναύτης Όσκαρ Gravity
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ