Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου -Ποιους λόγους επικαλείται - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου -Ποιους λόγους επικαλείται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην παραίτηση του υπέβαλε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης .

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, ως κυριότερο λόγο για την παραίτηση του επικαλέστηκε την αδυναμία συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς επίσης προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Η παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, για αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιον του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί τον χρόνο που πέρασε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία και για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε το Eurogroup για την εξέλιξη.

Μεταξύ του κ. Δημητριάδη και της κυπριακής κυβέρνησης υπήρχε προστριβή αφότου ανέλαβε την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης πριν από έναν χρόνο.

Ο κ. Δημητριάδης επικρίθηκε επανειλημμένα για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα του τραπεζικού συστήματος μετά την αναδιάρθρωσή του και επίσης για τους όρους εντολής προς την PIMCO, όσον αφορά την έρευνά της για το ύψος του ποσού που θα χρειάζονταν οι Τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση. Επίσης είχε ανακοινωθεί πως ο γενικός εισαγγελέας εξέταζε το μαρτυρικό υλικό, σχετικά με φερόμενη πλαστογράφηση του συμβολαίου για την έρευνα που διενήργησε η Alvarez & Marsal για επιβεβαίωση των στοιχείων της PIMCO.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ