Με ένα νούμερο γραμμένο στο χέρι, σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν τα απαραίτητα στη Βενεζουέλα - iefimerida.gr

Με ένα νούμερο γραμμένο στο χέρι, σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν τα απαραίτητα στη Βενεζουέλα

Με ένα νούμερο γραμμένο στο χέρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πατρίσια Γκαμπόα έφτασε έξω από το κρατικό σούπερ μάρκετ στη δυτική Βενεζουέλα, στις 2 τα ξημερώματα. Εξι ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες του. Στόχος της, να είναι η πρώτη στην ουρά και να αγοράσει ό,τι καταφέρει να βρει. Είναι η καθημερινότητα, πλέον, για τους κατοίκους της χώρας.

Οταν ξημέρωσε, περίπου 200 άνθρωποι στέκονταν πίσω της, σε αυτό το κατάστημα στο Σαν Κριστομπάλ, έχοντας έναν αριθμό γραμμένο στον καρπό του ο καθένας. Η έλλειψη βασικών ειδών διατροφής είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσαν οι αναταραχές που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα στη Βενεζουέλα. Τα άδεια ράφια των καταστημάτων είναι το μόνο που αντικρίζουν συνήθως οι καταναλωτές, καθώς το αλεύρι, το βούτυρο και το λάδι ήταν από τα πρώτα πράγματα που εξαφανίστηκαν στις πόλεις της χώρας από τις 4 Φεβρουαρίου.

Η 58χρονη Γκαμπόα, που περιμένει στην ουρά, δεν έχει λίστα για ψώνια μαζί της. Θέλει να αγοράσει ό,τι βρει στο κατάστημα λέει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου του AFP.

Οι κάτοικοι μπορούν να ψωνίσουν στο κατάστημα μόνο σε συγκεκριμένες ημέρες, που καθορίζονται από τα τελευταία ψηφία στον αριθμό της ταυτότητάς τους. Για να αποφεύγονται οι καβγάδες, μόλις παίρνουν θέση στην ουρά, γράφουν το νούμερο προτεραιότητας στον καρπό τους. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα καταστήματα έχουν κλείσει, την ώρα που η αντιπολίτευση και ο Νικολάς Μαδούρο ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος φταίει. Το αποτέλεσμα, όμως, παραμένει ίδιο για τους κατοίκους της χώρας: υψηλές τιμές και άδεια ράφια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ