Nέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν -Για μίζα 10 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Nέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν -Για μίζα 10 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα καταγεγραμμένη συνομιλία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται σε δύο βασικούς εμπλεκομένους στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Στο ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε στο ίντερνετ, ακούγονται να συνομιλούν ο Αζέρος επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ και ένας έμπιστός του στον οποίο εξιστορεί πώς ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν έλαβε μία μίζα 10 εκατ. ευρώ, την οποία του είχε υποσχεθεί ο Αζέρος επιχειρηματίας.
Η φωνή που φέρεται να αποδίδεται στον Ζαράμπ λέει ότι «εξεπλάγη» που ο πρώην υπουργός δεν είχε λάβει τα χρήματα που προέρχονταν από την εταιρεία του, τονίζοντας ότι «πιθανώς επρόκειτο για... λάθος».
Ο Τσαγλαγιάν και άλλοι τρεις υπουργοί καθαιρέθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν, μετά την αστυνομική επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά, στην οποία εμπλέκονται ο γιος του Τσαγλαγιάν και διάφορα υψηλού προφίλ πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, σύμμαχοι της κυβέρνησης.
Ο Ζαράμπ ήταν μεταξύ των συλληφθέντων της εφόδου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλους υπόπτους εν αναμονή της δίκης.
Οι τελευταίες διαρροές συνομιλιών στο διαδίκτυο έρχονται αφότου σειρά συνδιαλέξεων αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων σε δύο από αυτές του Ερντογάν που φέρεται να λέει στον γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά και ότι τα χρήματα που προσέφερε ως δωροδοκία ένας επιχειρηματικός όμιλος δεν επαρκούν.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τις συνδιαλέξεις αυτές ως κατασκευασμένες από τους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ