Aλεξάνδρα Σαγρή, η όμορφη δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά και το λεοπάρ που διάβασε τη διακήρυξη της Ελιάς [εικόνα] - iefimerida.gr

Aλεξάνδρα Σαγρή, η όμορφη δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά και το λεοπάρ που διάβασε τη διακήρυξη της Ελιάς [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι όμορφη, νέα, καταγόμενη απο το Μοναστηράκι Αγράφων, μόλις 27 ετών και επελέγη για να διαβάσει την Ιδρυτική Διακήρυξη που έβαλε ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ και άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία της «Ελιάς».

Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Σαγρή, την πιο νέα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, δασκάλα στο επάγγελμα,που όπως λέει,αποφάσισε να εμπλακεί στην πολιτική με την πεποίθηση ότι νέα πρόσωπα πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στα λάθη, τις παραλείψεις που προηγήθηκαν και μας οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.


Ελεγε προεκλογικά η Αλεξάνδρα Σαγρή:
"Η Νέα Γενιά στο Προσκήνιο...
Γιατί η γενιά μας πρέπει να έχει λόγο, πρέπει να παλέψει και να διεκδικήσει όσα της αξίζουν. Πρέπει να μπορεί να αγωνίζεται, να μπορεί να ονειρεύεται, να μπορεί να δημιουργεί και να εξελίσσεται.
Η γενιά μας πρέπει να στηρίζεται στις δυνάμεις της, να συμμετέχει, να συμφωνεί ή να διαφωνεί και να υποστηρίζει τα πιστεύω της, αξιώνοντας την υλοποίηση τους.
Σε μια εποχή συνολικής αμφισβήτησης, σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ανησυχίας, απόλυτης απαξίωσης θεσμών και προσώπων, ήρθε η στιγμή νέα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες να υψώσουν την φωνή τους, απέναντι στα λάθη, στις παραλείψεις, στις αδυναμίες, στην απουσία οργανωμένου σχεδίου, που προηγήθηκαν και μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.
Είναι κρίσιμη στιγμή για όλους, για τις επιλογές και αποφάσεις μας, ας επιλέξει όμως ο καθένας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σκεπτόμενος ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο υπάρχον σκηνικό.

Ήρθε η ώρα στην οποία η Νέα Γενιά που πλήττεται, που μαραζώνει, που έχει πάψει να αισιοδοξεί, που σε αυτήν αφορούν όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται, αυτή η Νέα Γενιά να βγει απο το παρασκήνιο στο προσκήνιο, στη σκηνή της δράσης"...

Βιογραφικό σημείωμα από την ίδια
Γεννήθηκα στη Λαμία Φθιώτιδος στις 25 Ιουλίου του 1985. Μεγάλωσα στο Μαρούσι, όπου και διαμένω μέχρι σήμερα.
Είμαι κόρη του Παναγιώτη Σαγρή, δασκάλου και της Γιάννας Αλεξανδρή ,δημοσίου υπαλλήλου. Έχω μια αδερφή, τη Θώμη, φοιτήτρια στο τμήμα νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ρόδου.
Είμαι δασκάλα στο Επάγγελμα και εργάζομαι σε δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής.
Αποφοίτησα απο το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Δια Βίου μάθηση απο το 2010. Ένα χρόνο μετά ανακηρύχθηκα υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση απο τα φοιτητικά μου χρόνια. Υπήρξα Γραμματέας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης του Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών, μέλος των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. των καθηγητών του Τμήματός μου, εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο και απο το 2011 διατελώ Πρόεδρος του επιστημονικού Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων "Αλέξανδρος Δελμούζος".
Έχω διατελέσει αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής καθώς και εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ