Ενδειξη συντριβής του Boeing -Πετρελαιοκηλίδες στα ανοιχτά του Βιετνάμ - iefimerida.gr

Ενδειξη συντριβής του Boeing -Πετρελαιοκηλίδες στα ανοιχτά του Βιετνάμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σημάδι που επιβεβαιώνει αυτό που κατά βάθος όλοι υποψιάζονται ότι δηλαδή το αεροπλάνο της Malaysia Airlines συνετρίβη, ανακάλυψαν βιετναμέζικα αεροπλάνα που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ στις 01:41 του Σαββάτου, μια ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ:: Δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες στο σημείο από όπου έδωσε το τελευταίο στίγμα του το Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται δήλωση της κυβέρνησης του Βιετνάμ, οι πετρελαιοκηλίδες εντοπίστηκαν νοτίως του Βιετνάμ. Η μία έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και η δεύτερη 15 χιλιομέτρων. Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως ότι οι πετρελαιοκηλίδες έχουν άμεση σχέση με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε, ωστόσο, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το είδος και το μέγεθός τους ταιριάζει με αυτές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις δεξαμενές καυσίμων ενός αεροπλάνου που συνετρίβη.

Μέχρι τώρα, πάντως, η κοινή επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του αεροσκάφους από Βιετνάμ, Μαλαισία και Σιγκαπούρη δεν έχουν έχει εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους. Μάλιστα, νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός, καθώς αεροσκάφος της Μαλαισίας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα που αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν ήταν τίποτα.

Υπενθυμίζεται πως το Boeing B777-200 της Malaysia Airlines εκτελούσε την πτήση απο Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, μια ώρα μετά την απογείωσή του.

«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

Ποιοι ήταν οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Εξάλλου στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ