Ολοταχώς για συμβιβαστική λύση με Τρόικα για τις τράπεζες -Το ΔΝΤ δείχνει διάθεση κατανόησης - iefimerida.gr

Ολοταχώς για συμβιβαστική λύση με Τρόικα για τις τράπεζες -Το ΔΝΤ δείχνει διάθεση κατανόησης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Φαίνεται αχνά να διαμορφώνεται καλό κλίμα. Δεν φιλοδοξούμε να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) τη Δευτέρα, αλλά προσδοκούμε θετική έκθεση προόδου», σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου επαφών την Παρασκευή και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, λίγο πριν από τη νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα το βράδυ, σημείωσε ότι πάμε σε συμβιβαστική λύση για τις τράπεζες.«Το ΔΝΤ έδειξε διάθεση κατανόησης. Φαίνεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το θέμα των τραπεζών για να διακόψουν την αξιολόγηση», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος. Όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά, μετά από τις ανακοινώσεις των ίδιων των τραπεζών, η διαφορά μας με το ΔΝΤ δεν είναι το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών αλλά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης τους, με δεδομένο ότι το Ταμείο πιέζει για ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το Νοέμβριο. Το θέμα δεν αποκλείεται, πάντως, να συζητηθεί και Eurogroup, καθώς η εμπλοκή του ΔΝΤ δημιουργεί θεσμικό πρόβλημα, όπως τόνισε εξαρχής υψηλόβαθμος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, συμπληρώνοντας με νόημα ότι το Ταμείο πιέζει έτσι ώστε να συμμετέχει στον Μόνιμο Μηχανισμό Εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Με δεδομένο ότι η Τρόικα θα επιστρέψει τη Τετάρτη στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ανοικτών θεμάτων την επόμενη εβδομάδα, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε έως το άτυπο EUROGROUPτης 1ης Απριλίου για να φτάσουμε σε συνολική συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ