Ο Λαβρόφ κουνάει το δάχτυλο στην Ουάσινγκτον: Θα το πληρώσετε αν μας επιβάλετε κυρώσεις - iefimerida.gr

Ο Λαβρόφ κουνάει το δάχτυλο στην Ουάσινγκτον: Θα το πληρώσετε αν μας επιβάλετε κυρώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τυχόν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία θα γυρίσουν μπούμερανγκ στις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι και κάλεσε την Ουάσινγκτον να μην πλήξει τις διμερείς σχέσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση κατά «βιαστικών και ριψοκίνδυνων» αποφάσεων της Ουάσινγκτον που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και ειδικά για τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις που «αναπόφευκτα θα γύριζαν μπούμερανγκ στις ΗΠΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση Λαβρόφ στον Αμερικανό ομόλογό του έρχεται λίγες ώρες μετά την οργισμένη αντίδραση της Μόσχαςγια τα μέτρα που αποφάσισαν οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. «Ο οπορτουνισμός επικράτησε της κοινής λογικής που υπαγορεύει τουλάχιστον να ακουστεί η θέση της Ρωσίας, στρατηγικού εταίρου της ΕΕ. Η Ρωσία δεν θα δεχθεί την γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών αλλά αν όντως υλοποιηθούν, δεν θα μείνουν δίχως απάντηση», ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του για τις κλιμακωτές κυρώσεις που αποφασίστηκαν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα την ουκρανική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ