Τσίπρας: H κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα Μπάρμπι του success story σε συμφωνία με τη Μέρκελ - iefimerida.gr

Τσίπρας: H κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα Μπάρμπι του success story σε συμφωνία με τη Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κρισιμότητα της εκλογικής μάχης των Ευρωεκλογών για το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας υπογράμμισε ο Αλεξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση και κατήγγειλε το νέο «προεκλογικό παιχνιδάκι που ετοιμάζεται να στήσει με τη βοήθεια της κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς» για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε. Ψηφίζουμε και φεύγουνε. Ψηφίζουμε και ερχόμαστε να γυρίσουμε σελίδα.Για την Ελλάδα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, με την αριστερά», ήταν το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν για την Ευρώπη οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα είναι μάχη ζωής και θανάτου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας». Όπως είπε, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο πολιτικές, σε δυο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων: Το ένα έχει κυβερνήσει επί δεκαετίες τη χώρα με μέσα και μεθόδους που πια είναι γνωστά στους πάντες και απεχθή στο λαό. Είναι υπεύθυνο για αυτό που ζούμε όλοι σήμερα. Και επιμένει στις πολιτικές, στις μεθόδους, στα μέσα, που μας έφεραν ως εδώ. Και το άλλο, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στον αντίποδα της φθοράς, της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας.

Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές, προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπαρας, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας. Θα τους δούμε να ταΐζουν από τη μια μεριά το μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, το φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει. Και να φουσκώνουν, να τρομπάρουν, την... Μπάρμπι του success story από την άλλη.

Τώρα, συνέχισε στον ίδιο τόνο, ετοιμάζουν άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ντύσει τη νέα Μπάρμπι της, σε προεκλογική συμφωνία με την κυρία Μέρκελ. «Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται. Με καινούργιο φουστανάκι, καινούργια κόμμωση, καινούργια αριθμητική της κωμωδίας. Αλλά τον ίδιο βέβαια πάντα στόχο: την εξαπάτηση», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το success story Νο2, με γερμανική σκηνοθεσία, αγοραίους πρωταγωνιστές και τους γνωστούς κομπάρσους - την ελληνική κυβέρνηση- στήνεται στο εξής σενάριο: Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και, όπως επεσήμανε, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας. Στη συνέχεια θα αρχίσουν να υπόσχονται προεκλογικά ότι θα μοιράσουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς και σστις αρχές Μαΐου, θα οργανώνουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο. Ήδη, κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, έχουν βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει τη Μπάρμπι τους. Κατά σύμπτωση βέβαια είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών, έθεσε τέσσερα διλήμματα που αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης:

Δίλλημα πρώτο

Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά αριστερά.

Δίλλημα δεύτερο

Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;

Δίλλημα Τρίτο

Πρέπει η κάλπη της 25ης μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ, και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ.Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.

Δίλλημα Τέταρτο.

Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ