fbpx Ψήνω σωστά ένα ψάρι -Συνταγή για γεύση και γούστο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψήνω σωστά ένα ψάρι -Συνταγή για γεύση και γούστο

Ψήνω σωστά ένα ψάρι -Συνταγή για γεύση και γούστο
07|03|2014 | 16:14

Το ψητό ψάρι, αν κρίνουμε από ορισμένες ψαροταβέρνες στην Αθήνα και στα νησιά μπορεί να αποδειχθεί γαστρονομικό ναυάγιο. Καμμένο ή άψητο, αλμυρό ή ανάλατο, λαδωμένο, ξερό ή άνοστο όλα τα κακά μπορεί να συμπυκνωθούν πάνω στο-δυνητικά- γευστικότερο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχουν μερικά μυστικά ώστε η συνταγή σας να δώσει ένα νόστιμο αποτέλεσμα αντάξιο της ...αλμυρής τιμής του !


Υλικά

  • Αγοράστε ποικιλία ψαριών. Σολωμό, σαρδέλες, λαβράκι
  • Λάδι
  • Θυμάρι και δενδρολίβανο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι (αγοράστε «μαύρο» αλάτι σε ειδικά καταστήματα με βιολογικά)
  • Πιπέρι με μαύρους, λευκούς, πράσινους και κόκκινους κόκκους

Συμβουλές

  • Λάδι, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, καθώς και τα πιπέρια, λεμόνια ανακατεύονται σε μπολ
  • Αν έχετε μπάρμπεκιου μην ξεχάσετε να το καθαρίσετε καλά πριν το ψήσιμο
  • Αλατίζουμε τα ψάρια 1 ώρα πριν τα ψήσουμε
  • Τα χαράζουμε στην πλάτη, αν είναι μεγαλούτσικα
  • Στο μπάρμπεκιου αλείψτε τη σχάρα με λίγο λάδι πριν το ψήσιμο
  • Γυρίζετε τα ψάρια 1 φορά σε κάθε πλευρά, όχι περισσότερο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ