H συνταγή για το απόλυτο ξυδάτο χταποδάκι -Το απλό είναι καλό [εικόνες] - iefimerida.gr

H συνταγή για το απόλυτο ξυδάτο χταποδάκι -Το απλό είναι καλό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί παγκόσμιο μεζέ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αν το γκουγκλάρετε. Ωστόσο, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση της θάλασσας, του μαϊντανού και της Ελλάδας που παίρνει το δικό μας.

Υλικά
1 χταπόδι 2 κιλών
½ φλ. τσαγιού ξύδι
½ φλ. τσαγιού νερό
1 ξερό, μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την κουκούλα και χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ολόκληρο το κρεμμύδι, το ξύδι και το νερό
Το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη, το λάδι και τη σάλτσα που έχει στην κατσαρόλα.

Δύο μυστικά
1. Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει, αφού το καταβρέξουμε με μπόλικο ξύδι
2. Διαλέξτε ένα καλό ξύδι, κόκκινου κρασιού, και μην περιοριστείτε στο απλό Top

Ιδέες για σαλάτα χταποδάκι ξυδάτο:

Με πατατούλες

Με πολλές πατατούλες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κρεμμύδι χταποδάκι ξυδάτο απλό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ