Πάνω από 2,5 εκατ. οι ανασφάλιστοι -Θα χρειαστεί κονδύλι 700 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πάνω από 2,5 εκατ. οι ανασφάλιστοι -Θα χρειαστεί κονδύλι 700 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν επαρκούν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους πολίτες και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τους καλύψει πλήρως.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην Βουλή, είπε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον αριθμό των ανασφάλιστων να φτάνει τα 2.500.000. Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του υπουργού, το κονδύλι για την κάλυψη τους, ανέρχεται σε περίπου 700.000.000.

Πάντως, ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, εξήγησε ότι «Αυτά που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά κεφάλαια είναι χρήματα που δεν φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους. Μετα βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους. Άρα ο μόνος τρόπος να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ