Στη σκιά του Κόνι: Οι βιαιότητες του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου στην Ουγκάντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη σκιά του Κόνι: Οι βιαιότητες του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου στην Ουγκάντα [εικόνες]

Στη σκιά του Κόνι: Οι βιαιότητες του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου στην Ουγκάντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σοκαριστικές εικόνες από τους ακρωτηριασμένους επιζώντες που συνέλαβε ο Στρατός Αντίστασης του Κυρίου στην Ουγκάντα (LRA) αποτελούν το θέμα μίας συγκλονιστικής φωτογραφικής έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο.

Εχοντας απαχθεί από την ομάδα ανταρτών του Τζόζεφ Κόνι Joseph Kony, οι φωτογραφίες δείχνουν τα θύματα με σημάδια από μαχαίρια, ψαλίδια και λεπίδες, κατά τη διάρκεια της επικράτησης του LRA στη Βόρεια Ουγκάντα.

Δύο χρόνια από το βίντεο του Κόνι που έγινε viral, το 2012, υπογραμμίζοντας την κτηνωδία του καθεστώτος του, η έκθεση επιδιώκει να προσφέρει μια εναλλακτική προοπτική για τις θηριωδίες που προκάλεσαν οι αντάρτες.

Αντί να λέει την ιστορία από έναν ξένο παρατηρητή, το πρότζεκτ του φωτογράφου Γουίλ Στορ με τίτλο «Στη σκιά του Κόνι» περιλαμβάνει φωτογραφίες από κατοίκους της Ουγκάντα, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν με την κληρονομιά της βίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ