Στη σκιά της νέας δημοσκοπικής καθίζησης συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ -Βολές εναντίον Βενιζέλου - iefimerida.gr

Στη σκιά της νέας δημοσκοπικής καθίζησης συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ -Βολές εναντίον Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού για την δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου προσωπικά, συνεδριάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί χαμηλό βαρομετρικό μετά και τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν απώλεια σημαντικών ποσοστών προς το « Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και τις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών που αγγίζουν και τον πρόεδρο του κόμματος.
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η χθεσινή δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη, «το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε πέθανε» που συνοδεύτηκε με τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι το άλλοτε κραταιό κόμμα ενδεχομένως να μη πετύχει στις επόμενες εκλογές, ούτε τον στόχο της εκλογικής του επιβίωσης.
Στο στόχαστρο της κριτικής μετά και τη νέα δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η εικόνα του οποίου αποδομείται συνεχώς. Ενδεικτική είναι η δήλωση-αιχμή του κυρίου Θάνου Μωραίτη, που προκάλεσε εκνευρισμό στους επιτελείς του κ. Βενιζέλου « «Όταν τα πολτικά κόμματα μετατρέπονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, οι τηλεοπτικές εκπομπές γίνονται κόμματα. »
Στην σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται εντάσεις, καθώς αύριο και μεθαύριο πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη για την συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς» που για κορυφαία στελέχη, θεωρείται « η τελευταία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι».
Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης θα τεθούν μια σειρά από ζητήματα, όπως ο ρόλος της χώρας στην ΕΕ, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές. Θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο της « Ελιάς», ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.
Μέχρι στιγμής, από πλευρά της Κίνησης των «58» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι κκ Μπίστης, Παγουλάτος και Τσίγκας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ έντονα συζητείται το όνομα της κυρίας Φώφης Γεννηματά. Ένας από τους υποψηφίους που θα εκπροσωπήσουν την Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, κ. Ευθύμης Καλδαράς.
Ωστόσο, ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι εσωτερικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η ενότητα. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, θεωρεί ότι πρέπει να μπει ό,τι καλύτερο στο ευρωψηφοδέλτιο για να υπάρξουν τα μέγιστα αποτελέσματα.
Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» παρουσία του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, Μάρτιν Σουλτς. Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ