To Newsweek βρήκε τον ιδρυτή του bitcoin, αλλά μάλλον λέει ψέματα [εικόνες]

Ποτέ οι δημοσιογράφοι δεν κυνήγησαν έναν άνθρωπο όσο τον Σατόσι Νακαμότο. Μόλις το περιοδικό Newsweek δημοσίευσε ότι αυτός είναι ο μυστηριώδης άνθρωπος που εφηύρε το bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα, εκατοντάδες ρεπόρτερ άρχισαν να τον κυνηγούν στους δρόμους του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ο μυστηριώδης εφευρέτης ονομάζεται Ντόριαν Σατόσι Νακαμότο, είναι 64 ετών και ζει στα νότια της Καλιφόρνιας, στο χωριό Temple City, έξω από το Λος Αντζελες. Μένει σε ένα ταπεινό σπιτάκι, ενώ η περιουσία του εκτιμάτα σε 400 εκατ. δολάρια.

«Δεν ανακατεύομαι πιά και δεν θέλω να μιλήσω. Το bitcoin βρίσκεται τώρα σε άλλων ατόμων τα χέρια. Δεν έχω πια καμία σχέση» φέρεται να δήλωσε ο μυστηριώδης εφευρέτης, αφού πρώτα φώναξε την αστυνομία για να ξεφορτωθεί μια εξαιρετικά επίμονη δημοσιογράφο.

Ολη την ημέρα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, δεκάδες δημοσιογράφοι είχαν κατακλύσει την πόρτα του σπιτιού του. Μόλις ξεμύτισε για να πάει να φάει, τον κατέκλυσαν με ερωτήσεις. Και τον ακολούθησαν ακόμη και όταν πήγε να γευματίσει το σούσι του. Μπήκαν μαζί του ακόμη και μέσα στο ασανσέρ. Και ξαφνικά σκάει την είδηση: Δεν είμαι εγώ ο εφευρέτης του bitcoin, τους είπε.
Αργότερα δέχεται να μιλήσει στο Associated Press και ξαναλέει τα ίδια: «Δεν έχω καμία σχέση» και προσθέτει ότι άκουσε για πρώτη φορά τη λέξη bitcoin όταν το περιοδικό Newsweek και ο δημοσιογράφος Leah McGrath Goodman τηλεφώνησε στο γιό του, πριν από τρεις εβδομάδες.

«Του είπα ότι δεν είμαι πια μηχανικός. Δεν ήθελα να του πω αν έχω ούτε αν δεν έχω σχέση με το bitcoin» λέει ο Νακαμότο. Ωστόσο ο Αμερικανός δημοσιογράφος είναι κατηγορηματικός: «Οσα μου είπε ήταν απολύτως σαφή, δηλώνει στο AP.

Αργότερα, το ίδιο βράδυ, ο Νακαμότο ξανακάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Η μητέρα μου είναι 94 ετών, ζει μαζί μου και τη φροντίζω. Δεν έχω οικιακή βοηθό ούτε κηπουρό. Πιστεύετε ότι αν είχα 400 εκατ. δολάρια θα ζούσα σε αυτό το σπίτι;» είπε.

Αυτές οι δηλώσεις έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι πιθανόν το Neesweek, το οποίο ξανακυκλοφόρησε σε χαρτί στα περίπτερα, ήθελε να διαφημιστεί και εφηύρε την ιστορία με τον Νακαμότο. Ισως ο Νακαμότο να μη θέλει να ομολογήσει την αλήθεια γιατί φοβάται για τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ