Η Interpol εξετάζει αίτημα για διεθνές ένταλμα σύλληψης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς - iefimerida.gr

Η Interpol εξετάζει αίτημα για διεθνές ένταλμα σύλληψης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Η Interpol εξετάζει αίτημα για διεθνές ένταλμα σύλληψης Βίκτορ Γιανούκοβιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η όποια απόφαση της Interpol ενδέχεται να περιπλέξει τη διπλωματική κρίση στην Ουκρανία, καθώς ο αποπεμφθείς Γιανουκόβιτς επιμένει πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας.

Το αίτημα των νέων ουκρανικών Αρχών για έκδοση «Κόκκινης Ειδοποίησης», εξετάζει η Interpol. Κάτι που συνιστά -ουσιαστικά- διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε βάρος του αποπεμφθέντος Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

«Λάβαμε αίτημα από τις ουκρανικές αρχές για την έκδοση Κόκκινης Ειδοποίησης, της προσθήκης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στον διεθνή κατάλογο καταζητούμενων, με στόχο τη σύλληψή του λόγω των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του για κατάχρηση εξουσίας και δολοφονίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Interpol, προσθέτοντας πως το αίτημα παρελήφθη την 5η Μαρτίου.

Η όποια απόφαση της Interpol ενδέχεται να περιπλέξει την διπλωματική κρίση στην Ουκρανία, καθώς ο κ. Γιανουκόβιτς επιμένει πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Αποπέμφθηκε από την προεδρία στα τέλη Φεβρουαρίου με ψήφο της Βουλής, διαδικασία με αμφίβολη συνταγματική νομιμότητα.

Ο κ. Γιανουκόβιτς έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία, η οποία -ως γνωστόν- δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη, τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ