Συνεχίζονται οι ψυχροπολεμικές κινήσεις: Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ πλέει στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο ρωσικό ναύσταθμο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινήσεις των δύο μεγάλων «παικτών» στο σκάκι της Κριμαίας, καθώς, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun βρίσκεται πλέον στην Μαύρη Θάλασσα.Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας τονίζει ότι η παρουσία του αντιτορπιλικού το οποίο είναι εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους βρίσκεται στην περιοχή για να λάβει μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια από κοινού με βουλγαρικές και ρουμανικές δυνάμεις.

Σημειωτέον ότι μόλις πριν από μια ημέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή και θα συμμετάσχουν σε πληθώρα ασκήσεων με συμμάχους τους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έκαναν λόγο για κίνηση στήριξης προς τις φιλικές χώρες, ωστόσο, όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι μια σαφής απάντηση στη Μόσχα και τις τελευταίες της κινήσεις στον στρατιωτικό χάρτη.

«Ενώ το πλοίο θα βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνουν γυμνάσια με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή, τα οποία είχαν προγραμματιστεί προ πολλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ναυτικού. «Οι επιχειρήσεις του Truxtun στη Μαύρη Θάλασσα είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες», τονίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ