Ούτε λέξη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Γερμανός πρόεδρος -«Δεν είμαι αρμόδιος», είπε στον Παπούλια - iefimerida.gr

Ούτε λέξη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Γερμανός πρόεδρος -«Δεν είμαι αρμόδιος», είπε στον Παπούλια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσιων και του κατοχικού δανείου έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν ότι δυστυχώς, δεν είναι αρμόδιος... .

«Θέλω να επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών», επισήμανε ο κ. Παπούλιας στον κ. Γκάουκ.

Ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να πάρει άλλη θέση από αυτή που έχει εκφραστεί από τη γερμανική κυβέρνηση, τόνισε όμως τη συμπάθεια του στους Ελληνες, παραδέχθηκε τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν και χαρακτήρισε τα εγκλήματα του ναζισμού φρικαλεότητες.

Ο κ. Γκάουκ εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού στην προσπάθεια που γίνεται για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι η Γερμανία θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και του ελληνικού λαού.

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ